N. Pašinjans apgalvo, ka Krievijas raķetes “Iskander” izrādījušās neefektīvas un brāķētas

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Meduza.io
Krievijas karavīri ielādē raķeti "Iskander" palaišanas iekārtā
Foto: Foto: REUTERS/Scanpix

Armēnijas bruņojumā esošās Krievijā ražotās taktiskās ballistiskās raķetes “Iskander” pērn rudenī piedzīvotā Kalnu Karabahas konflikta laikā izrādījušās visai neefektīvas. Lielais vairums izšauto raķešu pēc saskarsmes ar mērķiem nemaz nav uzsprāgušas, ziņo Rīgā bāzētais neatkarīgais Krievijas medijs “Meduza”.

Portāls norāda, ka šādu viedokli intervijā Armēnijas medijam “1in.am” paudis Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans.

“Izšautās raķetes vai nu neuzsprāga, vai uzsprāga tikai 10 procentos gadījumu,” sacīja N. Pašinjans.

Kā norāda “Meduza”, tā N. Pašinjans komentējis bijušā Armēnijas prezidenta Serža Sargasjana iepriekš medijos pausto kritiku, ka Armēnijai no Krievijas saņemtās taktiskās raķetes vajadzēja izmantot jau ceturtajā konflikta dienā.

“Es domāju, ka viņam šajā gadījumā nevajadzētu atbildēt uz daudziem jautājumiem, gluži tāpat, kā nevajadzētu uzdot jautājumus uz kuriem viņš pats lieliski zina atbildes. Varbūt viņš mums paskaidros, kāpēc raķetes “Iskander” pēc to saskaršanās ar mērķi neuzsprāga, vai arī uzsprāga tikai desmit procentos gadījumu,” retoriski vaicāja N. Pašinjans.

Uz žurnālista uzdoto jautājumu kā kaut kas tāds vispār ir iespējams, Pašinjans atbildēja: “Nezinu… Iespējams, ka tie ir astoņdesmito gadu ieroči.”

“Meduza” akcentē, ka Armēnija pagaidām ir vienīgā valsts, kura no Krievijas saņēmusi tās modernākos taktisko ballistisko raķešu “Iskander” kompleksus. Šīs sistēmas 2016. gadā tikušas demonstrētas militārajā parādē Erevānā.

Pašlaik Armēnijas bruņojumā ir četras raķešu “Iskander” palaišanas iekārtas, kuras domātas eksportam. Iepriekš tika ziņots, ka šie ieroči izmantoti pret Azerbaidžānas bruņotajiem spēkiem Kalnu Karabahas konflikta laikā.

Kaujas Kalnu Karabahā noslēdzās pagājušā gada 10. novembrī, Azerbaidžānai savā kontrolē pārņemot lielu daļu separātiskās Kalnu Karabahas teritorijas.

Dalies ar šo ziņu