Lībijā uzbrukts Nacionālās vienotības valdības ministra autokolonnai

Konfliktu zonas
LETA--AFP/DPA
Kaujinieks tur patronu lenti Lībijas pilsoņkarā
Foto: Foto: AFP/Scanpix

Lībijā, netālu no galvaspilsētas Tripoles, svētdien apšaudīta ANO atbalstītās Nacionālās vienotības valdības iekšlietu ministra Fathi Bašagas autokolonna, kas atgriezās no brauciena uz jaunu šai ministrijai pakļautu drošības dienesta vienību, paziņojusi valdības amatpersona.

Uz autokolonnu raidīti šāvieni no bruņumašīnas. Ievainots viens ministra miesassargs, bet viens no uzbrucējiem nogalināts un divi apcietināti, tviterī ierakstījis Veselības ministrijas padomnieks Amins al Hašimi.

Iekšlietu ministrijas paziņojumā uzbrukums nosodīts kā atentāta mēģinājums pret ministru.

Pirms tam Bašaga tikās ar Lībijas Nacionālās naftas korporācijas vadītāju Mustafu Sanallu, lai spriestu par naftas objektu drošības garantēšanu un korporācijas neatkarības stiprināšanu nolūkā "nodrošināt taisnīgu labuma sadali visiem Lībijas iedzīvotājiem". Tviterī ministrs tikšanos raksturojis kā auglīgu.

Kopš 2011.gada, kad NATO atbalstītās sacelšanās gaitā tika gāzts un nogalināts ilggadējais diktators Muammars Kadafi, Lībijā valdījis haoss, uz kontroli pretendējot divām konkurējošām valdībām un daudziem kaujinieku grupējumiem.

Oktobrī sašķeltajā valstī stājās spēkā trausls pamiers, bet šomēnes ANO uzraudzībā izveidota jauna vienota pagaidu izpildvaras institūcija, kas darbosies līdz 24.decembrī paredzētajām vēlēšanām.

Dalies ar šo ziņu