Karš Ukrainā: EDSO kopš uguns pārtraukšanas sākuma reģistrējusi gandrīz 1400 pamiera pārkāpumu

Konfliktu zonas
Sargs.lv/OSCE
bilde
Foto: Foto: AFP/Genya Savilov/Scanpix

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Speciālā novērošanas misija Donbasā reģistrējusi gandrīz 1400 pamiera pārkāpumus kopš 22. jūlijam, kad tika panākta vienošanās starp Ukrainu, Krieviju un EDSO, ziņo EDSO.

29. septembrī publicētais EDSO speciālās novērošanas misijas (OSCE's Special Monitoring Mission) ziņojums liecina, ka pēc Trīspusējās sarunu grupas (EDSO, Krievija un Ukraina) panāktās uguns pārtraukšanas, ir reģistrējusi 1398 pamiera stāvokļa pārkāpumus Doņeckas un Luhanskas reģionos.

Pārkāpumi divu mēnešu laikā iekļauj“257 eksplozijas, 9 izšautus lādiņus, 3 šāvienu uzliesmojumus, 13 apgaismes raķetes un 1116 šāvienus un šāvienu kārtas.”

Jau iepriekš ziņots, ka Donbasā un Luhanskā Krievijas atbalstītie separātisti regulāri pārkāpj pamiera noteikumus, jau pamiera pirmajā dienā veicot 3 uzbrukumus Ukrainas spēku pozīcijām Austrumukrainā. 15. septembrī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka kara pārtraukšana un Ukrainas teritoriju atbrīvošana ir Ukrainas politikas augstākā prioritāte.

Dalies ar šo ziņu