Jauni incidenti Sīrijā: Krievijas bruņutransportieris taranē ASV bruņumašīnu

Konfliktu zonas
Sargs.lv/DefenceBlog
Taranēšana
Foto: Foto: ekrānšaviņš no video

ASV Nacionālās drošības padome apstiprinājusi, ka 25. augusta rītā Krievijas bruņutransportieris taranējis ASV Armijas bruņumašīnu pēc tam, kas ASV konvojs bloķējis Krievijas tehnikas ienākšanu Al-Hasakahas naftas laukos.

Sociālajos tīklos nonākušajā video redzams, kā vairāki ASV MaxxPro mīnu izturīgi un no slēpņu uzbrukumiem pasargātie bruņutransportieri (Mine Resistant Ambush Protected - MRAP) bloķējuši Krievijas bruņutehnikas kolonnas ceļu uz Al-Hasakahas naftas laukiem. Krievijas kolonnu pavadījis Mi-8 transporta helikopters un Mi-35 triecienhelikopters.

Krievijas BTR-82A bruņutransportieris kopā ar Krievijas Typhoon-K pretmīnu bruņumašīnu lielā ātrumā taranējis un nostūmis no ceļa ASV MaxxPro MRAP. Taranētā ASV auto apkalpes četri locekļi incidentā guvusi traumas. Incidents norisinājies netālu no Dejrikas pie Irākas un Turcijas robežas. Lai izvairītos no situācijas eskalēšanās, ASV kolonna teritoriju pametusi.

ASV Nacionālās drošības padome incidentu nodēvējusi par piemēru “nedrošai un neprofesionālai” attieksmei, kas pārkāpj konflikta deeskalēšanas protokolus, par ko Krievija un ASV vienojās 2019. gada decembrī. ASV Apvienotais štābs informēja, ka ASV Apvienotā štāba priekšnieks telefoniski sazinājies ar Krievijas Ģenerālštāba priekšnieku.

Incidents atgādina par spriedzi Sīrijā, kurā sadurās ASV nevēlēšanās pieļaut to, ka Sīrijas naftas lauki krīt Bašara al Asada atbalstītāju, teroristisko grupējumu vai Krievijas rokās, un Krievijas intereses atbalstīt diktatorisko režīmu Sīrijā.  

Dalies ar šo ziņu