Lielbritānija ieinteresēta dalīties militārajās tehnoloģijās ar Ukrainu

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrinform.net
Volless
Foto: Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānija ir ieinteresēta dalīties savās militārajās tehnoloģijas un pieredzē ar Ukrainu, tā viesojoties Ukrainā medijiem paziņojis Lielbritānijas un Ziemeļīrijas apvienotās karalistes Aizsardzības sekeretārs Bens Volless (Ben Wallace), vēsta Ukrainas ziņu aģentūra “Ukrinform”.

B.Volless paziņojis, ka runa nav tikai un vienīgi par abu valstu sadarbību kuģu būvniecībā un jūrniecības nozarē.

“Es redzu jaunus vīrus un sievas, kuri ik dienu tiek nogalināti vai ievainoti Ukrainas valdības nekontrolētajos pierobežas apgabalos Donbasā. Sadarbojoties ar Ukrainu, mūsu galvenais mērķis ir novērst to, ka šie cilvēki tiek ievainoti vai nogalināti,”  viņš uzsvēra.

Lielbritānijas Aizsardzības sekretārs norādīja, ka Apvienotajai karalistei ir gan tehnoloģijas gan iespējas ar kurām tā var atbalstīt Ukrainu. Sīkākas ziņas par gaidāmo atbalstu Ukrainai gaidāmas rudens pusē. Jau novembrī B.Volless Lielbritānijas parlamentā plāno iesniegt globālo tematisko Lielbritānijas aizsardzības politikas pārskatu.

“Katrā ziņā jums [Ukrainas pusei] nav jāuztraucas. Nekas nestāv ceļā tam, lai vēl vairāk padziļinātu mūsu abu valstu attiecības,” sacīja Lielbritānijas aizsardzības sekretārs.

Dalies ar šo ziņu