ASV dubulto atlīdzību par informāciju “DAESH” līdera sagūstīšanai

Konfliktu zonas
Sargs.lv/ Stars and Stripes
ISIS
Foto: Foto: REUTERS/Scanpix

ASV Valsts departaments šonedēļ dubultojis atlīdzību par  informāciju, kas palīdzētu sagūstīt teroristiskā grupējuma “Islāma valsts” jeb “DAESH” līdera Abu Bakara al Bagdadi pēcteci Amiru Muhamedu Saidu Abdalrahmanu al Maulu, zināmu arī kā Hadži Abdallahu un Abu Umaru al Turkmani, vēsta “Stars and Stripes”.

Šobrīd atlīdzība par informāciju, kas palīdzētu sagūstīt “DAESH” teroristu līderi noteikta 10 miljonu ASV dolāru apmērā.

Grupējuma līderis dzimis Mosulā Irākā 1976.gadā. Iepriekš viņš Irākā darbojies teroristiskajā grupējumā “al-Qaida”, bet vēlāk pievienojies DAESH, kļūstot par līdera vietnieku.

Pēc ASV informācijas, viņš savā karjeras laikā rīkojis nemusulmaņu kurdu tautības iedzīvotāju slaktiņus, nolaupīšanas un pārdošanas seksa verdzībā Irākas Ziemeļos. Kā viens no DAESH grupējuma augstākajiem vadītājiem viņš atbildējis arī par starptautiskajām teroristu grupējuma operācijām.

Iepriekš ASV valsts departaments par informāciju, kas ļautu sagūstīt teroristu grupējuma līderi bija izsludinājis piecu miljonu ASV dolāru atlīdzību.

Dalies ar šo ziņu