ASV sniegs Ukrainai 125 miljonus dolāru vērtu militāro palīdzību

Konfliktu zonas
Sargs.lv/CNN.com
Ukraina
Foto: Foto: AFP/Scanpix

Pentagons ir paziņojis ASV Kongresam, ka Ukrainas valdība ir veikusi nepieciešamo progresu galveno institucionālo reformu jomā, tādējādi tas ļauj ASV piešķirt Ukrainai papildu 125 miljonu ASV dolāru vērtu militāro palīdzību. Tā ietvers patruļkuģu piegādi, kas bruņoti ar tālvadības kontrolētiem 30 mm lielgabaliem, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

Lai Ukrainai varētu saņemt militārās palīdzības paketi, iepriekš ASV likumdevēji likumā bija iestrādājuši īpašas prasības pēc apliecinājuma, ka Kijeva ir guvusi panākumus korupcijas apkarošanā, caurskatāmības uzlabošanā un pilsoniskās pārraudzības stiprināšanā.

Šī pakete ir otrā no kopumā 250 miljonu ASV dolāru apmērā drošības palīdzības Ukrainai, ko Kongress pieņēma 2020. gada Nacionālās aizsardzības autorizācijas likumā.

Pentagona pārstāvji CNN nekomentēja kas tieši ietilps palīdzības paketē. Tomēr medijs ziņo, ka tā ietvers mobilo radaru sistēmu piegādi, kuras paredzētas artilērijas šāviņu un raķešu laicīgai atklāšanai un šaušanas vietas atklāšanai, militārās ambulances mašīnas, drošos sakaru līdzekļus, ieskaitot 100 taktiskos planšetdatorus, kā arī divus bruņotus patruļkuterus,

Dalies ar šo ziņu