Turcijai pirmie kritušie karavīri Sīrijā kopš pamiera noslēgšanas

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Hurriyetdailynews.com
Turcija
Foto: Foto: AP/Scanpix

Turcijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka divi tās karavīri nogalināti, bet vēl viens ticis smagi ievainots raķešu uzbrukuma laikā Sīrijas ziemeļrietumu provincē, Idlibā, vēsta "Hurriyet Daily News".

 

Pēc ministrijas ziņām, uzbrukumu Turcijas karavīriem deeskalācijas zomā esot veikuši “radikāli grupējumi”.

Turcijas karavīri nekavējoties notekuši mērķus un atklājuši  pretuguni.

Saistībā ar karavīru bojāeju, Turcijas aizsardzības ministrs Hulusi Akars sociālās vietnes "Twitter" ierakstā izteica līdzjūtību kritušo karavīru ģimenēm un Turcijas tautai.

"Hurriyet Daily News" atgādina, ka pirms divām nedēļām Turcija, kas atbalsta nemierniekus cīņā pret Sīrijas režīmu, noslēdza pamieru ar Krieviju, kura atbalsta Sīrijas diktatora Bašāra al Asada režīmu. Idlibā kritušie karavīri ir pirmie upuri Turcijas pusē pēc pamiera noslēgšanas.

Iepriekš Turcijas aizsardzības ministrija paziņoja, ka viens no tās karavīriem Idlibā ir miris no sirdslēkmes. Karavīrs esot gatavojies savu pienākumu veikšanai naktī,  kad viņam notika sirdslēkme, teikts paziņojumā.

Saskaņā ar pamiera līgumu visām karojošajām pusēm Idlibā bija jāpārstāj savas militārās darbības. Šī mērķa nodrošināšanai tika izveidots sešus kilometrus plašs drošības koridors uz ziemeļiem un dienvidiem no galvenās “M4” šosejas.

Turcijas karavīri pagaidām atrodas reģionā, lai uzturētu pamieru un nodrošinātu civiliedzīvotāju drošību.

Dalies ar šo ziņu