Pēc uzbrukuma Turcijas karavīriem Krievija uz Sīriju nosūta karakuģus

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Reuters.com/TheMoscowTimes.com
Krievija
Foto: Foto: AFP/Scanpix

Krievija uz Vidusjūru nosūtījusi divus karakuģus, kas ir aprīkoti ar “Kalibr” spārnotajām raķetēm, tādējādi reaģējot uz pieaugošo spriedzi starp Turciju, Sīriju un Krieviju, pēc 33 turku karavīru bojāejas Sīrijas gaisa spēku uzlidojumā.

Krievijas Melnās jūras flote uz Vidusjūru nosūtījusi fregates “Admiral Makarov” un “Admiral Grigorovich”. Trešā fregate “Admiral Essen” Vidusjūrā atrodas jau kopš 2019. gada decembra.

Krievijas Aizsardzības ministrija piektdien paziņoja, ka Turcijas karavīriem, kuri cieta uzlidojumos, nevajadzētu atrasties konkrētajā Sīrijas reģionā, un, ka Ankara iepriekš nav informējusi Maskavu par savu karavīru atrašanās vietu. Ministrija piebilda, ka Krievijas lidmašīnas neveica misijas teritorijā, kur atradās turku karavīri.

Turcija uz Sīriju ir nosūtījusi tūkstošiem karavīru un militāro tehniku. Prezidents Redžeps Tajjips Erdogans vairākkārt brīdinājis uzsākt pilna mēroga ofensīvu, ja Sīrijas spēki neatkāpsies no Turcijas armijas nesen izveidotajiem novērošanas posteņiem.

Turcijas amatpersonas pavēstīja, ka gan gaisa, gan sauszemes spēki šāvuši pa Sīrijas valdības pozīcijām, kā reakciju uz tās gaisa triecieniem.

Dalies ar šo ziņu