Krievija uzbrukusi Apvienoto spēku operācijas apakšvienībām Donbasā

Konfliktu zonas
Sargs.lv/interfax.com.ua
UKR
Foto: Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Krievijas nelegālie bruņotie formējumi uzbrukuši Ukrainas bruņoto spēku Apvienoto spēku operāciju (JFO) apakšvienību pozīcijām Donbasā, netālu no abu pušu norobežojošās līnijas.

Mediji ziņo, ka uzbrukums noticis netālu no dzīvojamajiem rajoniem. Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks Ruslans Komčaks (Ruslans Khomchak) stāsta, ka apšaudēs Ukrainas bruņoto spēku pusē ir viens bojāgājušais, bet trīs karavīri ir ievainoti.

Saskaņā ar Ukrainas bruņoto spēku ziņojumu, Krievijas vadītie spēki uzbrukuši Ukrainas karavīriem, izmantojot ieročus, kurus aizliedz Minskas pamiera līgums. Krievijas atbalstītie kaujinieki šāvuši no 120 milimetru mīnmetējiem, kā arī dažādu sistēmu granātmetējiem un lielkalibra ložmetējiem, vēsta interfax.com.ua.

“Tiešās uguns aizsegā Krievijas bruņotie formējumi uzsāka intensīvas uzbrukuma operācijas un mēģināja veikt atkāpšanās manevrus,” ziņo Ukrainas Apvienoto spēku operāciju pārstāvji.

Ukrainas karavīri ienaidniekam atbildējuši ar pretuguni, cenšoties atvairīt uzbrukumu, norāda interfax.com.ua.

Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks R. Komčaks sanāksmē Kijevā ziņoja, ka viens Ukrainas karavīrs gājis bojā, trīs guvuši ievainojumus un vēl divi atrodas šoka stāvoklī. “Cietušie nogādāti ārstniecības iestādēs un viņiem tiek sniegta medicīniskā palīdzība.”

Pēc R. Komčaka teiktā, Krievijas vadītās bruņotās grupas 10.00 no rīta lūgušas pārtraukt uzbrukumu.

“Apstiprināti arī zaudējumi pretinieka pusē: četri kritušie, seši ievainoti. Tagad situācija ir stabila un apšaude ir beigusies. Visas vienības strādā saskaņā ar iepriekš pieņemtiem lēmumiem,” informē R. Komčaks.

Dalies ar šo ziņu