Krievijā aizturēts Beness Aijo

Konfliktu zonas (Papildināts)
Sargs.lv/LETA/UNIAN
Beness Aijo
Foto: Foto: Beness Aijo/Vkontakte

Krievijas Arhangeļskas apgabalā aizturēts Maskavas atbalstīto kaujinieku pašpasludinātās Doņeckas republikas bruņoto bandu loceklis Beness Aijo, atsaucoties uz Komunistiskās partijas pārstāvi Dmitriju Sarajevu, pavēstījusi aģentūra "Regnum".

Latvijas pilsonis B. Aijo, aizturēts Jarenskas ciematā, kur viņš esot ieradies, lai atbalstītu vides aktīvistus, kas iestājas pret atkritumu poligona izveidi Šijesas ciemā. Viņš izsludināts meklēšanā par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Austrumukrainas teroristu rindās.

D. Sarajevs norādījis, ka B. Aijo, kas savulaik Latvijā bija pazīstams kā neofašistiskās Nacionālboļševiku partijas biedrs, tagad sastāvot tā dēvētās Doņeckas republikas Komunistiskajā partijā un pazīstams ar iesauku "Melnais Ļeņins", vēsta Latvijas ziņu aģentūra LETA.

Komunistiskās partijas pārstāvis apgalvo, ka Krievijas varasiestādes B. Aijo esot aizturējušas, pamatojoties uz Ukrainas pieprasījumu un ka viņam draud izdošana Kijevai.

"Nedomāju, ka paziņojums par viņa iespējamu izdošanu Kijevai ir īpašs mājiens no Krievijas puses," sarunā ar aizsardzības nozares ziņu portālu "Sargs.lv" saka politologs Kārlis Daukšts. Viņš piebilst, ka Krievijas pārstāvji ar šādu lēmumu drīzāk iztausta atmosfēru, un gaidīs Ukrainas reakciju uz notiekošo.

Dalies ar šo ziņu