Erdoans: neviens militārais elements Idlibā turpmāk nebūs drošībā

Konfliktu zonas
Sargs.lv/DailySabah.com
Turcijas konvojs
Foto: Foto: AP/Scanpix

Turcijas prezidents Ražeps Tajips Erdoans paziņojis, ka visi ienaidnieku militārie elementi gan uz zemes, gan gaisā vairs nav drošībā un apdraudējuma gadījumā, Turcijas spēki nekavēsies pret tiem atklāt uguni, vēsta Turcijas portāls “Daily Sabah”.

R. T. Erdoans norādījis, ka lidaparāti Idlibas gaisa telpā vairs nevarēs tik brīvi pārvietoties, un Turcijas spēki tās nemitīgi kontrolēs. Viņš piebilda, ka Soču tikšanās laikā noslēgtās vienošanās, sākot no šodienas (12. februāra), vairs nav spēkā, jo gan Bašara Al Asada, gan arī citu vadītāju militārie spēki šīs vienošanās nemitīgi pārkāpuši.

Tie, kas turpina runāt par cilvēktiesībām, un bažām par bērnu, sieviešu un civilistu labklājību, pēc pēdējā laika uzbrukumiem šobrīd “iekrituši” dziļā klusumā. Tāpat mēs visi zinām, ka izteiktās bažas par situāciju Idlibā it nemaz nav saistītas ar cieņu pret cilvēku dzīvībām, bet pavisam citiem iemesliem,” paziņojis Turcijas prezidents.

“Daily Sabah” informē, ka prezidents īpaši uzsvēris – jebkuram, kas mēģinās mērķēt pa Turciju vai tās bruņotajiem spēkiem “būs jāmaksā attiecīgā cena, turklāt ne tikai uzbrukuma vietā”.

Tāpat, R.T. Erdoans jau sazinājies arī ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, lai diskutētu par situācijas saasināšanos Idlibā. Kremļa pārstāvji vēlāk norādīja, ka abas puses vienojušās regulāri sazināties arī turpmāk, lai kontrolētu situācijas norisi reģionā.

Dalies ar šo ziņu