Pentagons: Irānas raķešu triecienā Irākā ievainoti 109 ASV karavīri

Konfliktu zonas
LETA-AFP
Irāna
Foto: Foto: AFP/Scanpix

Irānas raķešu triecienā armijas bāzei Irākā janvāra sākumā tika ievainoti 109 ASV karavīri, pirmdien paziņoja ASV Aizsardzības ministrija, kārtējo reizi palielinot šajā uzbrukumā cietušo skaitu.

"Uz šodienu 109 karavīriem ir diagnosticēti viegli traumatiski smadzeņu ievainojumi, kas ir par 45 vairāk nekā iepriekšējā ziņojumā," teikts Pentagona paziņojumā.

No šiem karavīriem 76 jau ir atsākuši dienesta pienākumu pildīšanu, bet lielākā daļa no pārējiem vēl tiek medicīniski izvērtēti vai ārstējas.

ASV prezidents Donalds Tramps sākotnēji bija paziņojis, ka naktī uz 8.janvāri notikušajā Irānas raķešu triecienā Ainalasadas bāzei Irākas rietumos nav ievainots neviens amerikānis. 

 ASV bruņotie spēki jau pēc dažām dienām ziņoja, ka šajā uzbrukumā ir ievainoti 11 amerikāņu karavīri. Vēlākajos ziņojumos šis ievainoto karavīru skaits vairākkārt tika palielināts.

Irāna raidīja ballistiskās raķetes uz šo bāzi un vēl vienu bāzi Irākā, atriebjoties par Irānas ģenerāļa Kasema Soleimani nogalināšanu ASV bezpilota lidaparāta triecienā 3.janvārī Bagdādē.

Dalies ar šo ziņu