Erdoans: Sīrijai būs jāmaksā “smaga cena”

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Agence France Presse(AFP)/Al Jazeera
Turcijas predients Erdoans
Foto: Foto: Pixabay

Turcijas prezidents Radžeps Tajips Erdoans paziņojumā “zvērējis”, ka Sīrijas valdības atbalstītajiem spēkiem būs jāmaksā par uzbrukumu Turcijas spēkiem, kura laikā Idlibas provincē bojā gāja pieci turku karavīri, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Preses konferencē Ankarā prezidents uzsvēra, ka “jo vairāk Sīrijas spēki uzbruks mūsu karavīriem, jo lielāku cenu tie maksās pēc tam”.

Turcijas spēki, atbildot uz pirmdien notikušos uzbrukumu, ar artilērijas uguni “neitralizējusi” 101 Sīrijas režīma kaujinieku, vēsta AFP.

Šis jau ir otrais gadījums nedēļas laikā, kad starp Sīrijas un Turcijas spēkiem notikusi vērā ņemama sadursme. Pagājušajā nedēļā Sīrijas kaujinieki uzbrukumā nogalināja astoņus Turcijas karavīrus, uz ko Turcija atbildēja ar pretuzbrukumu neilgi pēc tam.

“Režīms Idlibā saņēma, ko bija pelnījis.. taču ne pietiekami,” sacīja R. T. Erdoans. Viņš piebilda, ka šīs nedēļas laikā paziņos turpmākos soļus Sīrijas provinces konflikta risināšanā.

Pirmdienas uzbrukums noticis laikā, kad Krievijas pārstāvji ieradušies Ankarā, lai pārspriestu turpmāko konflikta gaitu Sīrijā. Zināms, ka Krievija un Irāna atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara Al Asada režīma kaujiniekus, norāda ziņu aģentūra “Al Jazeera”.

Turcijas vadošās politiskās partijas amatpersona Omers Celiks medijiem norādījis, ka nekāda konkrēta vienošanās sarunu laikā netika sasniegta. “Turcija ir paudusi savu nostāju ļoti skaidri, taču vienošanās sarunas vēl tiks turpinātas,” viņš uzsvēra.

Vašingtonas Tuvo Austrumu politikas Turcijas pētniecības programmas direktors Soners Kagaptajs portālam “Al Jazeera” norāda – “Al Asada režīms pēdējās nedēļas laikā atbildīgs jau par 13 turku karavīru bojāeju. Ankarai jāsoda Al Asads un Krievijai jāpiekrīt šādam lēmuma, taču tas nenozīmē, ka Vladimirs Putins R. T. Erdoanam ļaus pilnībā iznīcināt un padzīt režīma kaujiniekus no Idlibas.”

Dalies ar šo ziņu