Pabriks: Irākā dienošos Latvijas karavīrus pārvietos uz Kuveitu

Konfliktu zonas (Papildināts)
Sargs.lv
Irāka
Foto: Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Latvija savus sešus Irākā dienošos karavīrus pārvietos uz Kuveitu, tā vietnē "Facebook" paziņojis aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Kā savā savā "Facebook" kontā ierakstījis A. Pabriks - "ņemot vērā, ka Irākas drošības spēku apmācības process ir pārtraukts, pēc konsultācijām ar tuvākajiem starptautiskās koalīcijas partneriem esam pieņēmuši lēmumu pārvietot šajā Tuvo austrumu valstī dienošos Latvijas armijas karavīrus uz Kuveitu."

Irākas karavīru apmācības, kurās piedalījušies arī seši Irākā izvietotie Latvijas karavīri, nenotiek jau vairākas dienas, tādējādi pašlaik Latvijas karavīriem atrasties Irākā nav vajadzības.

Tāpat viņš pieļāva, ka, iespējams, kad drošības apstākļi Irākā uzlabosies, kopīgi aizsāktā misija tiks turpināta.

Minētais nenozīmē, ka tiek pārtraukta Latvijas dalība starptautiskajā operācijā pret teroristisko organizāciju "Daesh" (Islāma valsts) Irākā. "Latvija atbalsta ASV un turpinās atbalstīt ASV vadīto koalīciju. Kas attiecas uz Latvijas karavīru atgriešanos atpakaļ Irākā, tad ar sabiedrotajiem tiks vērtēta tālākā drošības situācija," uzsvēra Pabriks.

“Sargs.lv” jau vēstīja, ka agrā 8. janvāra rītā Irānas bruņotie spēki uz Irākā esošām militārajām bāzēm, kurās atrodas ASV un sabiedroto valstu bruņotie spēki, tostarp Latvijas karavīri, izšāvuši vairāk nekā desmit ballistiskas raķetes. Šādi Irāna atriebusies par ietekmīgā Revolucionārās gvardes ģenerālmajora Kasema Soleimani nogalināšanu ASV veiktajos bezpilota lidaparātu uzlidojumos.

Dalies ar šo ziņu