Krievija izveido helikopteru bāzi Sīrijā

Konfliktu zonas
Sargs.lv/MilitaryTimes.com/TheDefensePost.com/ The Moscow Times
Sīrija
Foto: syria.mil.ru

Krievijas bruņotie spēki izvietojuši jaunu helikopteru bāzi netālu no Kamišli pilsētas Sīrijas ziemeļos, vēsta Krievijas Aizsardzības ministrija.

Tās “youtube.com” kontā “Zvezda Station” publicētajā video redzami Krievijas militārie helikopteri Mi-35 un Mi-8, kā arī pretgaisa aizsardzības sistēmas un citas tehnikas vienības.

Krievijas Gaisa spēku amatpersona Timurs Kodžajevs “Zvezda Station” publicētajā video apstiprina, ka Sīrijā nogādāta meteoroloģiskā stacija, degvielas uzpildes sistēma un 10 transportlīdzekļi, kas paredzēti atbalstam no zemes. Krievijas ziņu aģentūra “TASS” informē, ka jaunajā bāzē atrodas arī vieta mediķiem un lidojumu apmācībām. T. Kodžajevs norāda, ka šāda bāzes tehnika paredzēta, lai nodrošinātu regulārus lidojumus, helikopteru drošību un teritorijas aizsardzību. Viņš piebildis, ka “galvenais mērķis ir nodrošināt mieru šajā teritorijā.”

Šādu lēmumu Krievijas bruņotie spēki pieņēmuši pēc tam, kad no Sīrijas pilsētām pamazām aiziet ASV bruņotie spēki. ASV Aizsardzības sekretārs Marks Espers jau iepriekš medijiem paziņojis, ka Sīrijā paliks tikai aptuveni 500 līdz 600 ASV karavīru, kuri palīdzēs cīņā pret “Islāma Valsts” uzbrukumiem un no grupējuma aizsargās naftas laukus.

Militāro ziņu portāls “MilitaryTimes.com” norāda, ka ASV bruņotie spēki, pirms prezidenta Donalda Trampa lēmuma atsaukt karavīrus no Sīrijas, kontrolēja Kamišli pilsētu, taču, šobrīd nav zināms, vai ASV karavīri tur atrodas vēl aizvien. “ASV turpinās mazināt konfliktsituācijas ar Krievijas spēkiem, un aicina Krieviju darīt to pašu, lai nodrošinātu abu valstu karavīru drošību un izvairītos no papildu konfliktiem,” portālam sacīja ASV aizsardzības jomas amatpersona.

Jau ziņots, ka pēc ASV spēku aiziešanas no Sīrijas ziemeļiem, Krievijas un Turcijas bruņotie spēki centušies padzīt Sīrijas kurdus no to kontrolē esošajām teritorijām.

Dalies ar šo ziņu