Izraēlas bruņotie spēki Gazā nogalinājuši islāma džihādistu vadoni

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Aljazeera
terorists
Foto: Reuters/Mohammed Salem

Agrā 12. novembra rītā Gazas joslā Gazas pilsētas Šejaijas priekšpilsētā Izraēlas bruņoto spēku komanda nogalinājusi vienu no galvenajiem Palestīnas grupējuma “Islāma džihāds” vadoņiem Bahu Abu Al Attu, vēsta ziņu portāls “Aljazeera”. Palestīniešu grupas vadonis miris pēc sprādziena, kas noticis viņa mājās. Tāpat “Islāma džihāda” pārstāvji paziņojuši arī par vadoņa sievas nāvi, kura atradusies mājā sprādziena brīdī.

Ziņu portāls “Aljazeera” norāda, ka šāda veida Izraēlas uzbrukums vienam no Palestīnas grupējuma galvenajiem līderiem var izraisīt konflikta saasināšanos un palestīnieši noteikti nepaliks atbildi parādā. Atklātā paziņojumā džihādistu grupējums uzsver – neilgi pirms nāves viņu vadonis gatavojās kādam īpašam “varonību apliecinošam” notikumam, kā arī norādīja, ka atriebs viņa nāvi.

Ziņu portāls “Aljazeera” vēsta, ka Al Attas nogalināšana paša mājās tiek vērtēta kā īpaši bīstams Izraēlas un Palestīnas konflikta saasinājums. Neilgi pēc uzbrukuma Gazā, virzienā uz Izraēlu tika izšautas vairākas raķetes. Izraēlas armijas pārstāvji medijiem apstiprināja, ka valsts centrālajā un dienvidu daļā pat ieslēgtas raķešu brīdinājuma sirēnas. Papildus tikuši slēgti Gazas joslai tuvumā esošie ceļi un skolas.

Izraēlas armija oficiālā paziņojumā norādījusi, ka uzbrukuma plānu džihādistu līderim Al Attam apstiprinājis Izraēlas premjerministrs Bendžamins Netanjahu, vainojot viņu nesenos raķešu, dronu un snaiperu izraisītos uzbrukumos pret Izraēlas iedzīvotājiem un armiju, kā arī centienos valstī iesūtīt savus kaujiniekus. Armija paziņojumā arī norādījusi, ka Al Atta bijis atbildīgs par palestīniešu grupējuma aktivitāti Gazas joslā un plānojis dažāda veida teroraktus arī nākotnē.

Atsevišķā paziņojumā Gazas joslu kontrolējošā separātistu grupa “Hamas” brīdina, ka, ar šādu notikumu pavērsienu, Izraēlai jāuzņemas atbildība par konflikta saasināšanos Gazas joslā. Grupējums “Hamas” sola, ka šis gadījums nepaliks nesodīts.

Dalies ar šo ziņu