Aizsardzības ministrija aicina RTU studentus piedalīties stipendiju konkursā, lai saņemtu 5000 eiro

Izglītība
Sargs.lv/Aizsardzības ministrija
NBS pārstāvji izstādē "Skola 2022"
Foto: NBS pārstāvji izstādē "Skola 2022" Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Aizsardzības ministrija turpina maģistra darbu stipendiju programmu, sniedzot iespēju diviem Rīgas Tehniskās universitātes studentiem saņemt stipendiju 5000 eiro apmērā sava maģistra darba izstrādei. Stipendiju programmas mērķis ir palielināt studējošo interesi par militāro jomu, lai attīstītu nākotnes zinātnisko kapacitāti aizsardzības nozarē.

Stipendiju konkursā var piedalīties jebkurš uz izvērtēšanas brīdi sekmīgs Rīgas Tehniskās universitātes pilna vai nepilna laika maģistrants, kura izvēlētā maģistra darba pētījuma tēma atbilst kādai no Valsts aizsardzības koncepcijā noteiktajām prioritārajām tēmām – bruņojums, Nacionālo bruņoto spēku atbalsta un kaujas tehnikas uzturēšana, karavīru individuālā ekipējuma sistēmas un to sastāvdaļas, kiberdrošība un informāciju un komunikācijas tehnoloģijas aizsardzības jomā.

“Aizsardzības nozares prioritāte ir pašmāju aizsardzības industrijas attīstība. Šāds stipendiju konkurss sekmēs Latvijas zinātnes un pētniecības attīstību, kā arī aizsardzības industrijas un vietējās ražošanas izaugsmi, radot nozarei atbilstošas inovācijas, kas kalpos ne vien valsts aizsardzībai, bet arī veicinās Latvijas armijas un tautsaimniecības attīstību. Aicinu studentus izmantot šo iespēju un pieteikt konkursam savus pētījumus, kas nākotnē var pāraugt veiksmīgos biznesa projektos!” uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Pieteikumi konkursam jāiesniedz līdz 13. maijam. Stipendiju saņems divi visaugstāk novērtētie studējošie atbilstoši Rīgas Tehniskās universitātes izstrādātajam nolikumam.

Jau ziņots, pirmie maģistrantu programmas stipendijas 2021. gadā saņēma Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studenti, kuru darbu ietvaros tiks pētīta lāzertehnoloģiju izmantošana militāro tehniku virsmas īpašību uzlabošanai.

Plānots, ka šādu stipendiju izsniegšana notiks katru gadu, piedāvājot piedalīties konkursā tehnisko zinātņu maģistrantiem no dažādām augstākās izglītības iestādēm, tās izvēloties pēc rotācijas principa.

Rīkojuma projekta izpilde tiks nodrošināta no Aizsardzības ministrijas piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros no valsts budžeta apakšprogrammas 22.12.00 “Nacionālo bruņoto spēku uzturēšana”.

Dalies ar šo ziņu