Kadetu skolas audzēkņi Latvijas skolu Ziemas festivālā iegūst godpilno otro vietu

Izglītība
Sargs.lv
Ziemas festivāls
Foto: Armīns Janiks/ Aizsardzības ministrija

Latvijas Sporta federāciju padomes organziētajā “Ziemas festivāls 2022”, kurā 161 Latvijas mācību iestāde sacentās par visvairāk nosoļotiem kilometriem, Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālā vidusskola ieguva godpilno otro vietu.

Latvijas skolu sacensība noslēdzās 14. ferbuārī. Kopā festivālaizaicinājumu pieņēma 161 Latvijas skola, kuru vidū bija arī Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas audzēkņi. Par spīti nelielajam audzēkņu skaitam vidusskolā, kas ir 26 skolēni, jaunieši sasniedza patiešām iespaidīgu rezultātu.Astoņās dienās kopā tika pieveikta 4287,5 kilometu distance, kas skolu izvirzīja godpilnajā otrajā vietā, atpaliekot no festivāla uzvarētājiem Daugavpils 12.vidusskolas tikai par 300 kilometriem, un apsteidzot trešās vietas ieguvējus Gulbenes novada vidusskolu par 160 kilometriem.

Savukārt individuālajā aktivitāšu vērtējumā O. Kalpaka vidusskolas audzēkņu vidū, labākos rezultātus sasniedza Jānis Mārtiņš Ozoliņš, kurš nogāja un noskrēja 281 kilometrus un Signe Līne, kura astoņu dienu laikā nogāja un noskrēja 255 kilometrus. Skolu vidū cīņa par kilometru skaita palielināšanu bija ļoti sīva un norisinājās līdz pat 14. februāra pulksten 23.00.

Skolas direktors pulkvežleitnants Intars Kušners izsaka lielu pateicību visiem dalībniekiem par sacensību gara uzturēšanu un augstajiem rezultātiem. Direktors pastāstīja,  ka jauniešu vidū bijuši arī audzēkņi, kuri savās brīvdienās jau rīta pusē nogājuši divdesmit kilometrus un otrā dienas pusē vēl divdesmit, visas dienas garumā sasniedzot pat četrdesmit kilometru robežu.

Image
Ziemas festivāls
Foto: Armīns Janiks/ Aizsardzības ministrija
“Jaunieši bija motivēti un noskaņoti sasniegt maksimāli lielāku noieto kilometru skaitu. 14. februārī festivālu noslēdzām ar astoņpadsmit kilometrus garu maršu,” stāsta I. Kušners.

Pēc vairāk nekā četru tūkstošu kilometru pārvarēšanas, skolai ir uzstādīta augsta latiņa un  martā notiekošās profesionālās vidusskolas kursa iesvētības, kurās paredzēts pārgājiens, būs tīrais nieks, salīdzinājumā ar noietajiem kilometriem, kas pievarēti astoņās dienās izaicinājuma laikā. Pēc I. Kušnera domām “Ziemas festivāls”, neapšaubāmi, bijis labs sagatavošanās pasākums pavasara sezonas cēlienam, lai audzēkņi būtu gatavi startēt nākamajos pārbaudījumos, jo tādi jau tiek plānoti. Pavasarī audzēkņi , pārstāvot O. Kalpaka profesionālo vidusskolu, plāno ņemt dalību skriešanas sacensībās “Drosmes skrējiens” un taku skrējienu seriālā “Stirnu buks”.

Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas skolēni, sacenšoties ar citu Latvijas vidusskolu audzēkņiem noieto kilometru skaitā, “Latvijas skolu Ziemas festivālā ” piedalījas pirmo reizi. “Sargs.lv” jau vēstīja, ka “Ziemas festivāls”  ir Vislatvijas sportošanas akcija, kas radīta ar mērķi – veicināt jauniešu fizisko sagatavotību un vēlmi iesaistīties sportiskās aktivitātēs. Festivāla dalībnieku uzdevums ir savākt pēc iespējas lielāku noieto vai noskrieto kilometru skaitu.

Dalies ar šo ziņu