Rudbāržu kadetu skola kursantu apmācībā plāno sadarboties ar Skrundas vidusskolas pedagogiem

Izglītība
Sargs.lv
Pabriks
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Topošā Rudbāržu kadetu skola jauniešu mācību procesa nodrošināšanā plāno sadarboties ar Skrundas vidusskolu, tā pēc reģionālās vizītes Skrundā portālam “Sargs.lv” stāsta aizsardzības ministrs Artis Pariks. Pirmos kadetus skolā plānots uzņemt jau 2021./2022. mācību gadā.

Vizītes laikā ministrs iepazinās ar topošās Rudbāržu kadetu skolas mājvietu. Lai gan infrastruktūrai vēl ir nepieciešami labiekārtošanas darbi, ministrs apliecināja – Aizsardzības ministrijas vēlme ir sākt kadetu apmācību pirms infrastruktūras sakārtošana tiek pabeigta. Te talkā varētu nākt Skrundas vidusskolas personāls. Pēc ministra domām, šis būtu ieguvums abām pusēm.

Image
skrunda
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
“Pagaidām visas mācības Rudbāržos vēl nenorisināsies. Taču, lai sāktu apmācību, mēs vēlamies sadarboties ar Skrundas vidusskolu, kas abām pusēm būtu pieņemams variants. Ieguvumi no šādas sadarbības būtu abējādi. Pirmkārt, daļēji nodrošinot kadetu apmācību, attīstības stimulu iegūtu Skrundas pilsēta, otrkārt, mēs varētu saturiski virzīties uz priekšu gan ar pašu kadetu apmācību, gan Rudbāržu infrastruktūras sakārtošanu,” norādīja ministrs.

Pēc ministra vērtējuma Kadetu skolas sākotnējā attīstības fāzē vispārizglītojošos priekšmetu pasniegšanu kadetu skolas kursantiem varētu veikt Skrundas vidusskolas skolotāji. Savukārt militārās iemaņas pasniegtu Nacionālo bruņoto spēku instruktori un virsnieki netālu esošajā Skrundas poligonā.

Vizītes laikā A. Pabriks tikās arī ar Zemessardzes 4.K urzemes brigādes komandieri Andri Riekstu, lai kopīgi novērtētu progresu labiekārtošanas darbos Skrundas poligonā “Mežaine”.

Image
skrunda
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
“Jāteic, ka progress ir ļoti liels - iekārtotas mācību telpas un cita infrastruktūra. Tagad mēs šeit varam uzņemt gan zemessargus, gan profesionālā dienesta karavīrus, gan sabiedroto militārās vienības, taču labiekārtošanas darbi turpināsies. Šo bāzi mēs vēsturiski pārņēmām no okupācijas armijas spēkiem. Tas ir milzīgs objekts, jo sākotnēji te dzīvoja vairāk cilvēku nekā Ādažu bāzē. Tagad mēs to sakārtojam un attīrām, darot to pēc jaunākajiem standartiem.”

Vienlaikus ministrs atzina, ka Skrundas poligona pilnīga labiekārtošana prasīs nākamos trīs līdz četrus gadus, bet modernizācijas izmaksas tiek lēstas no pieciem līdz pat desmit miljoniem eiro.

Image
skrunda
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Vienlaikus A. Pabriks atzinīgi novērtēja 4. Kurzemes brigādes komandiera pulkveža A. Rieksta veikumu poligona “Mežaine” labiekārtošanas procesā, piebilstot, ka virzīs viņu apbalvošanai.

Dalies ar šo ziņu