Aicina skolēnus “ēnot” aizsardzības nozares amatpersonas

Izglītība
Sargs.lv
Ēnu diena
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Aizsardzības ministrija aicina skolēnus pieteikties karjeras izglītības pasākumam “Ēnu diena 2018”, kas visā Latvijā norisināsies 14. februārī.

Aicina skolēnus “ēnot” aizsardzības nozares amatpersonas

Šogad aizsardzības nozare skolēniem piedāvā pieteikties vakancēm Aizsardzības ministrijā, Nacionālajos bruņotajos spēkos, Jaunsardzes un informācijas centrā, Zemessardzē un Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā.

Aizsardzības nozare aicina sekot Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāra Viestura Silenieka, Nacionālo bruņoto spēku komandiera ģenerālleitnanta Leonīda Kalniņa, Jaunsardzes un informācijas centra direktora pulkvežleitnanta Aivja Mirbaha, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetu, kā arī citu nozares pārstāvju darba ikdienas gaitām. Pieteikties “ēnot” aizsardzības nozares amatpersonas iespējams šeit.

Šogad “ēnotāju” pieteikšanās notiek trīs kārtās: no 15. līdz 21. janvārim, no 25. līdz 28. janvārim un no 1. līdz 4. februārim. Savukārt “nejaušie ēnotāji” aicināti pieteikties no 8. līdz 11. februārim.

“Ēnu diena” ir pasaulē atpazīstama un atzīta “Junior Achievement” karjeras izglītības programma 1. – 12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.  Dalība šajā programmā jauniešiem sniedz iespēju ielūkoties darba ikdienā, tādējādi palīdzot pieņemt lēmumu par izglītības un profesijas izvēli nākotnē.

Dalies ar šo ziņu