Lielbritānijas armija laidusi klajā “Veselīgā karavīra pavārgrāmatu”

Dzīvesstils
Sargs.lv/Army.mod.uk
Lielbritānija
Foto: Foto: AFP/Scanpix

Aizsākot jauno gadu uz veselīgas nots, Lielbritānijas armija prezentējusi tās karavīriem paredzētu veselīga uztura pavārgrāmatu, kura turpmāk par brīvu būs pieejama katram karavīram.

Lielbritānijas armijas mājaslapā publicētā informācija liecina, ka “Veselīgā karavīra pavārgrāmata” sastāv no 40 brokastu, pusdienu, vakariņu un smūtiju receptēm, kas izveidotas tā, lai maltītes varētu tikt pagatavotas bez īpaša aprīkojuma.

“Recepšu pagatavošanai nepieciešams ļoti vienkāršas palīgierīces – mikroviļņu krāsns vai plīts un pāris virtuves piederumu, kā katls, panna, naži un dēlītis,” vēsta armijas mājaslapa. Veselīga uztura maltītēs iekļauti augļi, dārzeņi un proteīnu saturoši produkti. Tāpat tajās sabalansēts arī tauku, ogļhidrātu, cukura un sāls daudzums.

Pavārgrāmatas veidošanā piedalījies arī ceļveža “The Michelin Guide” zvaigžņotais pavārs Adams Grejs (Adam Gray) un tajā iekļautas receptes tādiem ēdieniem kā Zemeņu brokastu “bļoda”, čilli lasis folijā, Āzijas dārzeņu un burkānu “Chow Mein” nūdeles un “Stipro ogu” proteīna smūtijs.

“Sī grāmata paredzēta, lai veiktu mazas, tomēr nozīmīgas pārmaiņas ēšanas paradumos. Nepieciešams iegādāties labākās sastāvdaļas, kādas varam atļauties, un saprast, kā šīs sastāvdaļas ietekmē mūsu ķermeņus,” saka pavārs un grāmatas līdzautors A. Grejs.

Dalies ar šo ziņu