Krievijas "pretterorisma operācijā" Ziemeļkaukāzā nogalināti divi kaujinieki

Ārvalstīs
LETA/AFP
FSB darbinieks
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas drošības spēki ceturtdien paziņoja, ka ir nogalinājuši divus kaujiniekus "pretterorisma operācijā" Ziemeļkaukāzā, kā arī "neitralizējuši" vīrieti, kurš plānojis uzbrukumus ebreju institūcijām.

Abi kaujinieki, kas esot plānojuši "sabotāžu un teroristu uzbrukumus", tika nogalināti nakts operācijā Kabardas-Balkārijas Republikas galvaspilsētā Naļčikā, teikts Nacionālās pretterorisma komitejas (NAK) paziņojumā.

Maskava mēdza regulāri rīkot "pretterorisma" reidus šajā nestabilajā republikā pēc Čečenijas kariem 20. gadsimta deviņdesmitajos gados un 21. gadsimta sākumā, bet pēdējos 10 gados šādas operācijas notikušas daudz retāk.

NAK iepriekš paziņoja par ''pretterorisma operācijas" uzsākšanu Kabardā-Balkārijā, kas ir galvenokārt musulmaņu apdzīvota republika Ziemeļkaukāzā.

Komiteja paziņoja, ka ir sākusi operāciju "pilsoņu drošības" aizsardzībai pēc tam, kad bija saņēmusi informāciju "par bruņotu cilvēku, kas saistīti ar teroristiskām darbībām, atrašanās vietu".

"Naktī viņus bloķēja Federālā drošības dienesta (FSB) specvienība dārzu kopienas teritorijā Naļčikas pilsētā," teikts NAK paziņojumā. "Atbildot uz priekšlikumu nolikt ieročus un padoties varas iestādēm, bandīti atklāja uguni uz likuma sargiem."

Operācija notika mēnesi pēc tam, kad vairāk nekā 140 cilvēku tika nogalināti uzbrukumā Piemaskavas koncertzālei "Crocus City Hall". Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts".

FSB paziņoja, ka tā spēki trešdien "neitralizēja" kādas Vidusāzijas valsts pilsoni, kurš plānojis uzbrukumu kādai ebreju institūcijai Maskavā. FSB paziņojumā nebija skaidri norādīts, vai aizdomās turētais tika nogalināts.

FSB arī apgalvoja, ka esot sagrāvis "teroristu šūniņu", kurā bijuši seši Vidusāzijas valstu pilsoņi, kas plānojuši uzbrukt Krievijas militāriem objektiem Krievijas okupētajā Ukrainas Doneckas apgabala daļā. 

Dalies ar šo ziņu