Vairāk nekā 80% ukraiņu turpina ticēt uzvarai pār Krieviju

Ārvalstīs
LETA/DPA
Ukrainas karavīrs un 120mm artilērija
Foto: DPA/Scanpix

Neraugoties uz neveiksmēm frontē, vairāk nekā 80% Ukrainas pilsoņu vēl arvien ir pārliecināti, ka tiks gūta uzvara pār Krieviju, un 59,5% no aptaujātajiem nelokāmi tic uzvarai, liecina Kijivas Razumkova institūta trešdien paziņoti aptaujas rezultāti.

Vēl 23,4% no respondentiem tiecās atbildēt apstiprinoši uz šo jautājumu, bet 11% tiecās atbildēt noliedzoši. Pārējie atturējās no atbildes.

Tikai 21,9% no aptaujas dalībniekiem bija pārliecināti, ka uzvara tiks gūta šogad. 34,5% gaida Krievijas sakāvi viena vai divu gadu laikā, bet pārējie uzskata, ka karš vēl ilgs vairāk nekā divus gadus.

Starp ukraiņiem, kas ir pārliecināti par uzvaru, 45,5% uzskata, ka tā ietvers krievu iebrucēju pilnīgu padzīšanu no Ukrainas teritorijas, ieskaitot Krimu. 

Vēl 23,1% uzskata par uzvaru Krievijas armijas sabrukumu ar tai sekojošu kara pretinieku sacelšanos un Krievijas sadalīšanos. Nedaudz mazāk kā ceturtdaļa uzskata, ka Ukrainas uzvara būs kara izbeigšana bez Krievijas karapsēka pilnīgas izvešanas.

Aptauja tika veikta no 21. marta līdz 27. martam, tieši aptaujājot respondentus visās Ukrainas kontrolētajās valsts daļās. Tā aptvēra 2020 ukraiņus vecumā virs 18 gadiem, Aptaujas kļūdas līmenis ir 2,3%.

Dalies ar šo ziņu