Aizsardzības ministrs Briselē tiksies ar NATO ģenerālsekretāru

Ārvalstīs
Sargs.lv

Ceturtdien, 11. janvārī, aizsardzības ministrs Andris Sprūds darba vizītē apmeklēs Briseli un tiksies ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu (Jens Stoltenberg).

Abas amatpersonas apspriedīs šī brīža situāciju Ukrainā, progresu attiecībā uz alianses stratēģisko plānu izpildāmību, veicamos priekšdarbus, gatavojoties šī gada NATO samitam Vašingtonā, kā arī Ukrainas atbalstam veidotās dronu koalīcijas aktualitātes.

Tāpat Andris Sprūds tiksies ar NATO Militārās komitejas priekšsēdētāju admirāli Robu Baueru (Rob Bauer), lai apspriestu Latvijas militāro spēju attīstību un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas aktualitātes. Papildus tam, paredzēta daudzpusējā tikšanās ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas dalībvalstu, Amerikas Savienoto Valstu un Dānijas vēstniekiem.

Šī gada 29. martā aprit 20 gadu kopš Latvija iestājās pasaulē spēcīgākajā politiski-militārajā aliansē NATO. Dalība NATO ir Latvijas drošības garants un ir ļāvusi ievērojami stiprināt bruņoto spēku militārās un noturības spējas.

Dalies ar šo ziņu