ASV: "Vagner" plāno nodrošināt pretgaisa aizsardzības sistēmu "Hezbollah" vai Irānai

Ārvalstīs
LETA/AFP
Sergejs Lavrovs ar Irānas līderi
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas algotņu grupējums "Vagner" plāno nodrošināt pretgaisa aizsardzības sistēmu Libānas šiītu grupējumam "Hezbollah" vai Irānai, otrdien pavēstīja Baltais nams.

"Mūsu informācijā ir norādes, ka "Vagner" Krievijas valdības uzdevumā gatavojas nodrošināt pretgaisa aizsardzības līdzekļus vai nu "Hizbollah", vai Irānai," žurnālistiem sacīja Nacionālās Drošības padomes pārstāvis sakariem ar presi Džons Kērbijs.

"Mēs pavisam noteikti esam gatavi izmantot mūsu pretterorisma sankciju varasiestādes pret Krievijas indivīdiem un organizācijām, kas varētu veikt šo destabilizējošo bruņojuma nodošanu," norādīja Kērbijs.

Irāna "apsver iespēju nodrošināt Krievijai ballistiskās raķetes izmantošanai Ukrainā apmaiņā pret šo atbalstu", sacīja amatpersona.

Vašingtona iepriekš brīdinājusi par militārās sadarbības padziļināšanos Krievijas un Irānas starpā.

Izsakoties par šo plaukstošo sadarbību, Kērbijs norādīja, ka tā "acīmredzami ir kaitīga Ukrainai, pavisam noteikt kaitīga Irānas kaimiņiem un, atklāti sakot, kaitīga starptautiskajai sabiedrībai".

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu septembrī viesojās Irānā, vizīti raksturojot kā "svarīgu soli" abu valstu militārajā sadarbībā.

Krievija un Irāna pakļauta starptautiskām sankcijām, un tās ir izveidojušas ciešas saites vairākās jomās.

Dalies ar šo ziņu