Uz militārām mācībām Lietuvā ierodas 600 vācu karavīru ar tehniku

Ārvalstīs
Vācija
Foto: NATO

Aptuveni 600 karavīru no Vācijas bruņoto spēku 41. mehanizētās kājnieku brigādes un aptuveni 240 militārās tehnikas vienības pa sauszemi, gaisu un jūru ieradušās Lietuvā uz militārajām mācībām “Griffin Lightning”, kas sākās 28. februārī.

Kā norāda Lietuvas bruņotie spēki, mācībās tiks trenēta kopīgu operāciju plānošana, spēku pārvietošana, kopīgi kaujas uzdevumi un kaujas šaušanas vingrinājumi.

Jau ziņots, ka kopš 2022. gada 4. septembra Vācijas brigādes komandelements ir Lietuvā ir izvietots pastāvīgi.

Pirmās kopīgās mācības “Griffin Lightning” ar Lietuvas bruņotajiem spēkiem Vācijas bruņotie spēki rīkoja 2022. gada oktobrī, un tajās tika pārbaudīta abu valstu karaspēku gatavība aizsardzības operācijām.

Kā zināms, Vācijas un Lietuvas līderi pērn jūnijā vienojās par vācu militārās brigādes pastāvīgu klātbūtni Lietuvā. NATO 2022. gada samitā Madridē NATO līderi apstiprināja plānus palielināt alianses spēkus apmērus NATO austrumu flangā, tostarp Lietuvā.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu, kas Lietuvā uz rotācijas pamata atrodas jau kopš 2017. gada, vada Vācija, un tās centieni stiprināt Lietuvas aizsardzību tiks īstenoti arī turpmāk.

NATO nolēma pastiprināt savu klātbūtni Baltijas valstīs pēc tam, kad Krievija 2022. gada februāra beigās sāka pilna mēroga karu Ukrainā.

Dalies ar šo ziņu