Lietuva un Polija sadarbosies izlūkošanā un rīkos ieprieikš neizziņotas militārās mācības

Ārvalstīs
Sargs.lv/BNS/Delfi.lt
Lietuvas bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Voldemārs Rupšis un Polijas bruņoto spēku komandieris ģenerālis Rajmunds Anrdeščaks tiekas Viļņā
Foto: P. Peleckis/BNS /LRT.lt

Lietuva un Polija daudz ciešāk apmainīsies ar militārās izlūkošanas informāciju, kā arī kopīgi rīkos iepriekš neizziņotas bruņoto spēku mācības, par to tikšanās laikā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā vienojušies Lietuvas bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Voldemārs Rupšis un Polijas bruņoto spēku komandieris ģenerālis Rajmunds Andreijščaks.

Abu valstu bruņoto spēku komandieri 4.novembrī parakstījuši šādu vienošanos.

Saskaņā ar ģenerālleitnanta V. Rupša medijiem teikto, vienošanās iezīmē galvenās abu valstu sadarbības prioritātes.

“Vienošanās paredz skaidras vadlīnijas kā mēs dalīsimies ar izlūkinformāciju visās dimensijās. Mēs jau iepriekš to esam darījuši un šī joma mums ir ārkārtīgi svarīga, jo arī iepriekš Polijas Bruņotie spēki mums ir snieguši pilnu atbalstu izlūkošanā,” sacīja Lietuvas Bruņoto spēku komandieris.

“Šis dokuments arī nosaka, ka Lietuva un Polija rīkos kopīgas abu valstu bruņoto spēku mācības, tostarp paredzot iespēju par neizziņotu mācību rīkošanu. Šādu mācību gaitā mēs izvērtēsim mūsu bruņoto spēku kaujas gatavību, lai tie spētu nodrošināt abu valst teritoriālo integritāti un vienotību, kas ir viens no atturēšanas elementiem,” piebilda ģenerālleitnants V. Rupšis.

Dalies ar šo ziņu