Polija pievienojas Lietuvā bāzētajam Reģionālajam kiberaizsardzības centram

Ārvalstīs
Sargs.lv/LRT.lt/BNS
Regional Cyber Defence Centre
Foto: Publicitātes foto

Polija kļūs par piekto valsti, kas pievienojusies Lietuvas Reģionālajam kiberaizsardzības centram (RCDC), kas darbojas kā Lietuvas Nacionālā kiberdrošības centra filiāle, pirmdien paziņoja Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Kā norāda Lietuvas aizsardzības ministra vietnieks Marģiris Abukevičus, 18 mēnešus pēc tā izveides Reģionālais kiberaizsardzības centrs turpina paplašināties. “Polijas dalība tajā to tikai vēl vairāk nostiprinās un ļaus labāk novērtēt kiberdrošības situāciju mūsu reģionā,” teikts Lietuvas Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

Lēmums par Polijas pievienošanos centram tika pieņemts pirmdien kopīgā sanāksmē Kauņā, kurā piedalījās esošās Reģionālā kiberaizsardzības centra dalībvalstu – Lietuvas, ASV, Ukrainas un Gruzijas pārstāvji.

Lietuvas Reģionālais kiberaizsardzības centrs tika izveidots 2021. gadā un ir galvenā platforma praktiskai sadarbībai ar ASV kiberaizsardzības jomā. Centrs analizē reģionālos kiberdraudus, apmainās ar attiecīgu informāciju ar partneriem un rīko mācības un veic analītiskus pētījumus kiberdrošības jomā.

Dalies ar šo ziņu