Krievijas jauniešu kustība aicina uz protestiem visā valstī pret Putina izsludināto mobilizāciju

Ārvalstīs
LETA/DW
Maskava
Foto: Pret karu Ukrainā vērstie protesti Maskavā šī gada martā. Foto: ANTON KARLINER/SIPA/Scanpix

Krievijas jauniešu kustība "Vesna" ("Pavasaris") izsludinājusi visā Krievijā protesta akciju pret  Vladimira Putina izsludināto daļējo mobilizāciju.

Aktīvisti aicina visu pilsētu iedzīvotājus iziet ielās plkst.19 pēc vietējā laika.

"Tūkstošiem krievu vīriešu - mūsu tēvu, brāļu un vīru - tiks iemesti kara gaļas mašīnā. Par ko viņi mirs? Par ko mātes un bērni lies asaras? Par Putina pili?" sociālajos tīklos raksta aktīvisti.

Viņi uzsver, ka pēc mobilizācijas izsludināšanas "karš patiesi nāks katrā mājā un katrā ģimenē", bet krieviem "jāmirst, lai labotu Putina režīma kļūdas, kas iegrūda Krieviju milzīgā slaktiņā, izolācijā un nabadzība." "Deputāti un ierēdņi, kuri katru dienu kliedza par mobilizācijas nepieciešamību, paliks savos siltajos krēslos - dzīvi un veseli. Mēs uzskatām, ka viņus vajag mobilizēt un nosūtīt uz Ukrainu - lai viņi mirst par savām slimajām fantāzijām, nevis sūta parastos puišus nāvē," teikts paziņojumā.

Kustība "Pavasaris" parādījās 2013. gadā Sanktpēterburgā, bet pēc tam arī citos Krievijas reģionos. Kustības mērķis ir būvēt "jaunu Krieviju, kas balstīta uz brīvību un cilvēktiesībām". Kopš iebrukuma Ukrainā 24.februārī kustības dalībnieki ir aktīvi piedalījušies pretkara demonstrācijās.

Jau ziņots, ka sākot no šodienas, 21. septembra, Krievijā tiks izsludināta daļēja mobilizācija bruņotajos spēkos, tā savā uzrunā krievu tautai un pasaulei trešdienas rītā paziņoja Krievijas līderis Vladimirs Putins. Tas nozīmē, ka mobilizēti tiks Krievijas armijas rezerves karavīri un visi, kuri kādreiz dienējuši un atvaļinājušies.

Dalies ar šo ziņu