Vadoši Vācijas politiķi aicina vairāk atbalstīt Ukrainas pretuzbrukumu

Ārvalstīs
LETA/DPA
Ukraina
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas valdošās koalīcijas vadošie politiķi aicina vairāk atbalstīt Ukrainas militāro ofensīvu pret Krievijas karaspēku.

“Vācijai nekavējoties ir jāspēlē sava loma Ukrainas panākumos un jāpiegādā bruņutehnika - kājnieku kaujas mašīnas "Marder" un tanki "Leopard 2"," aģentūrai DPA pavēstīja Aizsardzības komitejas priekšsēdētāja Marī Agnese Štraka-Cimmermane.

Vācijai ir jāuzņemas "vadošā loma Eiropā cīņā par demokrātiju mierā un brīvībā", sacīja politiķe no liberālās Brīvo demokrātu partijas (FDP).

"Šis noteikti nav īstais laiks šķelties un vilcināties," viņa teica. "Pašreizējais Ukrainas armijas militārais progress un pirmās atkarotās teritorijas valsts austrumos runā par Ukrainas kaujas spēku un nelokāmo gribu atgūt savu valsti."

Arī sociāldemokrātu (SPD) ārpolitikas eksperts, Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Mihaels Rots aicināja ātri atbalstīt Ukrainu ar jauniem ieročiem.

"Šajā jaunajā kara fāzē Ukrainai ir nepieciešami ieroči, kas ļaus tai atbrīvot Krievijas okupētās teritorijas un saglabāt tās savā kontrolē," pavēstīja Rots.

"Rietumiem, jo īpaši ASV, Vācijai, Francijai un Polijai, vajadzētu ātri cieši koordinēties un pielāgot piegādes jaunajai situācijai," sacīja Rots.

Nesenie Ukrainas armijas panākumi padara arvien reālāku, "ka Ukraina var uzvarēt šajā karā un izdarīt to kā brīva, demokrātiska valsts, vienlaikus saglabājot savu teritoriālo integritāti", paziņoja Rots.

Dalies ar šo ziņu