Pabriks Viļņā piedalīsies konferencē “Brīvās Krievijas kongress”

Ārvalstīs
Sargs.lv
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks
Foto: Gatis Dieziņš/ Aizsardzības ministrija

Šodien aizsardzības ministrs Artis Pabriks Viļņā, Lietuvā apmeklēs Krievijas Rīcības komitejas organizēto konferenci “Brīvās Krievijas kongress”, kurā Krievijas pilsoniskās sabiedrības un Rietumvalstu pārstāvji diskutēs par iespējām atbalstīt Ukrainu cīņā pret Krievijas agresiju.

A. Pabriks piedalīsies konferences diskusijā “Karš Ukrainā: Krievijas impērijas pēdējais karš?”, paužot Latvijas atbalstu Ukrainai un nosodot Krievijas agresīvo rīcību.

Diskusiju vadīs politiķis Garijs Kasparovs, viens no Krievijas Rīcības komitejas dibinātājiem, un tajā piedalīsies arī Lietuvas Ārlietu ministrijas viceministrs Mantas Adomenas (Mantas Adomenas), bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess (Toomas Hendrik Ilves), Lielbritānijas Parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Toms Tugendhats (Tom Tugendhat) un Polijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Pāvels Jabloņskis (Paweł Jabłonski).

Konference “Brīvās Krievijas kongress” norisināsies no 31. augusta līdz 2.  septembrim Viļņā, Lietuvā, pulcējot Krievijas pilsoņus, kas atklāti iestājas pret Krievijas noziedzīgo karu Ukrainā, kā arī Eiropas valstu un starptautisko organizāciju pārstāvji, kas atbalsta Ukrainas tautu Krievijas uzbrukuma apstākļos.

Krievijas Rīcības komiteja ir Krievijas pilsoniskās sabiedrības pārstāvju grupa, kuras pārstāvji ir pavadījuši daudzus gadus, katrs atsevišķi cīnoties pret diktatorisko režīmu Krievijā, un uzskata, ka Krievijas brīvību iespējams panākt, apvienojoties vienotā kustībā, kas apņēmusies par to cīnīties.

Jau ziņots, ka Saeima 11. augusta paziņojumā atzina Krievijas īstenoto vardarbību pret Ukrainas civiliedzīvotājiem par terorismu, un Krieviju par terorismu atbalstošu valsti.

Latvija turpina maksimāli atbalstīt Ukrainu, sniedzot diplomātisku, finansiālu un militāru atbalstu, kā arī piegādājot humāno palīdzību. Latvija ir aicinājusi sabiedrotos palielināt Ukrainai sniegtā atbalsta apjomus, kā arī iesaistīties iniciatīvās, nosodot Krievijas agresīvo rīcību. 

Dalies ar šo ziņu