Kijiva pēc Lukašenko ciniskā "apsveikuma" novēl diktatoram atkalapvienošanos ar Kadafi un Huseinu

Ārvalstīs
LETA/UKRAINSKA PRAVDA
Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko
Foto: Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko/Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Aizsardzības ministrija uz Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko cinisko apsveikumu Ukrainas Neatkarības dienā autoritārajam līderim novēlējusi līdzīgi mierīgas debesis, kā arī atkalapvienošanos ar labajiem draugiem - gāztajiem Lībijas un Irākas diktatoriem Muamaru Kadafi un Sadamu Huseinu, kas abi jau devušies viņā saulē.

"Mūsu Neatkarības dienā diktators Lukašenko apsveica Ukrainu un novēlēja mums mierīgas debesis. Kā "dāvana" no Baltkrievijas uz Ukrainu atkal tika izšautas raķetes," teikts ministrijas paziņojumā.

Ministrijā piebilda, ka novēl "Lukašenko tādas pašas mierīgas debesis un atkalapvienošanos ar saviem labajiem draugiem Huseinu un Kadafi".

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks diktatora apsveikumu nodēvējis par "klaunādi" un brīdinājis, ka tai būs sekas.

"Šķiet, Lukašenko tiešām uzskata, ka pasaule nav pamanījusi viņa aktīvo līdzdalību noziegumos pret Ukrainu. Tāpēc ciniski novēl mierīgas debesis, raidot uz mums nāvējošas raķetes," norādīja padomnieks.

"Šī klaunāde ir piesūcināta ar asinīm, fiksēta un tai būs konkrētas sekas. Uzreiz pēc barbariskās Krievijas impērijas krišanas," uzsvēra Podoļaks.

Lukašenko trešdien apsveica Ukrainas tautu Neatkarības dienā, cita starpā novēlot "mierīgas debesis".

Dalies ar šo ziņu