ASV un Dienvidkoreja sāk lielākās kopīgās militārās mācības pēdējo gadu laikā

Ārvalstīs
LETA/AP
Dienvidkoreja
Foto: EPA/Scanpix

 ASV un Dienvidkoreja pirmdien sāka lielākās kopīgās militārās mācības pēdējo gadu laikā, stiprinot savu aizsardzību pret pieaugošajiem Ziemeļkorejas kodoldraudiem.

Mācības varētu izraisīt niknu reakciju no Ziemeļkorejas puses, kas šogad ievērojami paplašinājusi savu ieroču izmēģinājumus, vienlaikus atkārtoti draudot ar konfliktu Seulai un Vašingtonai.

Mācības "Ulchi Freedom Shield" turpināsies līdz 1.septembrim Dienvidkorejā un ietvers manevrus, kuros piedalīsies lidaparāti, karakuģi, tanki un desmitiem tūkstošu karavīru.

Kamēr Vašingtona un Seula mācības raksturo kā aizsardzības mācības, Ziemeļkoreja tās attēlo kā iebrukuma mēģinājumu, kas attaisno tās kodolieroču un raķešu izstrādi.

Dienvidkorejas Apvienošanās ministrija paziņoja, ka Dienvidkoreja līdz šim nav manījusi nekādas neparastas aktivitātes vai pazīmes no ziemeļu kaimiņu puses.

ASV un Dienvidkoreja pēdējos gados bija atcēlušas dažas no savām regulārajām mācībām, bet citu vietā izmantoja datorsimulācijas.

"Ulchi Freedom Shield", kas sākās kopā ar četru dienu Dienvidkorejas civilās aizsardzības apmācību programmu, ietvers simulētus kopīgus uzbrukumus, frontes līnijas apgādi ar ieročiem un degvielu, kā arī masu iznīcināšanas ieroču izņemšanu.

Dalies ar šo ziņu