"Gazprom" gāzes piegāžu traucējumus Vācijas klientiem skaidro ar nepārvaramas varas apstākļiem

Ārvalstīs
LETA/AFP
Agresorvalsts Krievijas gāzes eksporta monopola "Gazprom" reklāmas stends Krievijas Valsts domes ēkas fragmenta fonā Maskavā
Foto: James Offer/Flickr

Krievijas valsts dabasgāzes gigants "Gazprom" gāzes piegāžu traucējumus Eiropai skaidro ar nepārvaramas varas apstākļiem, otrdien paziņoja divi lieli Vācijas klienti.

"Mēs apstiprinām, ka esam saņēmuši vēstuli no "Gazprom Export", kas iepriekšējos un pašreizējos gāzes piegāžu traucējumus skaidro ar nepārvaramas varas apstākļiem," norāda "Uniper", kas ir viens no Vācijas lielākajiem Krievijas gāzeas importētājiem.

Arī Vācijas enerģētikas gigants RWE apstiprina, ka no "Gazprom" saņēmis līdzīgu vēstuli, taču sīkākus komentārus nesniedz.

"Mēs neuzskatām, ka tas ir pamatoti, un esam oficiāli noraidījuši apgalvojumu par nepārvaramas varas apstākļiem," skaidro "Uniper".

Jūnija vidū "Gazprom" paziņoja, ka gāzes piegādes pa cauruļvadu "Nord Stream" tiek būtiski samazinātas, jo sankciju dēļ kavējas turbīnas saņemšana no Kanādas. Vācijas amatpersonas izteikušās, ka šāds Krievijas lēmums pieņemts politisku, nevis tehnisku iemeslu dēļ.

Dalies ar šo ziņu