Mičiganas "Battle Creek" gaisa šova laikā atzīmē ASV un Latvijas alianses 100. gadadienu

Ārvalstīs
Sargs.lv/The Detroit News
Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto "Battle Creek" šovam Foto: Battle Creek Field of Flight Air Show & Balloon Festival

Līdztekus gaisa šovam, uguņošanai un gaisa balonu svētkiem "Battle Creek" aizvadītajā nedēļas nogalē atzīmēja ASV un Latvijas alianses 100. gadadienu. ASV nodibināja diplomātiskās attiecības ar Latviju 1922. gadā, četrus gadus pēc tam, kad valsts ieguva neatkarību no Krievijas. Mičiganas štatā dzīvo viena no lielākajām latviešu tautības amerikāņu iedzīvotāju kopienām, un Mičiganas Nacionālā gvarde jau vairāk nekā 20 gadus sadarbojas ar Latvijas armiju.

Gaisa šovs un gaisa balonu festivāls "Battle Creek Field of Flight" norisinājās visu nedēļas nogali. Papildus karnevālam, uguņošanas šoviem un dzīvās mūzikas skatuvēm, pasākumu papildināja gaisa spēku šovs un gaisa balonu paraugdemonstrējumi.

"Mičigana lepojas ar savām ciešajām attiecībām ar Latviju, kas ir apliecinājušas savu vērtību ne tikai daudzos kopīgos mācību vingrinājumos un Valsts partnerības programmas iniciatīvās, bet arī bagātīgajā Amerikas latviešu kopienā, kas Mičiganu sauc par savām mājām," sacīja ģenerālmajors Pols Rodžers, Mičiganas Militāro un veterānu lietu departamenta direktors.

Demonstrācijā piedalījās augsti Latvijas diplomātiskie un militārie pārstāvji, tostarp Latvijas vēstnieks ASV Māris Selga un Latvijas aizsardzības atašejs ASV ģenerālmajors Andis Dilāns.

"Mēs nevarētu būt pateicīgāki ASV Gaisa spēku "Thunderbirds" par to, ka viņi tik iespaidīgā un nozīmīgā veidā apliecina cieņu mūsu Latvijas sabiedrotajiem par viņu partnerību, drosmi un dedzību brīvības labā," teica P. Rodžers.

"Field of Flight" festivāls turpinājās līdz pirmdienai, un tajā bija skatāmi Jūras spēku un Gaisa spēku paraugdemonstrējumi, kā arī civilo pilotu paraugdemonstrējumi.

Dalies ar šo ziņu