Vācija ir gatava sniegt Ukrainai drošības garantijas pēc kara beigām

Ārvalstīs
Sargs.lv/UNIAN
Vācija gatava palīdzēt
Foto: Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka/EPA/Scanpix

Vācija ir gatava sniegt Ukrainai drošības garantijas, tiesa – pēc kara beigām, atzīmējot, ka karš joprojām turpinās un miera sarunu izrāviens vēl nav panākts, Vācijas izdevumam “Die Zeit” paziņojusi Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka.

Pēc Ārlietu ministres teiktā, Vācija ir gatava nodrošināt Ukrainas drošību pēc kara beigām. Taču karš joprojām turpinās - un Krievijas paziņojumiem nevar uzticēties, viņa uzsvēra.

"Ja būs nepieciešamas garantijas, tad arī Vācija atbalstīs Ukrainu un sniegs drošības garantijas. Esam pilnībā solidāri, simts procenti ar Ukrainu," teikts vēstījumā. Turklāt tas attiecas arī uz miera sarunām un miera kārtības turpināšanu.

Ministre gan atzīst, ka Ukrainas un Krievijas sarunas nav tādas, lai varētu gaidīt kādu pozitīvu pamiera izrāvienu. Kad Krievijas puse runā par garantijām un neitralitāti, viņi domā kaut ko pavisam citu nekā Ukrainas puse, sacīja A. Bērboka.

“Sargs.lv” jau ziņoja, ka 29.martā Stambulā notika Ukrainas un Krievijas Federācijas delegāciju sarunu raunds.

Sarunu laikā Ukraina piedāvāja izveidot starptautisku līgumu par jaunu drošības garantiju sistēmu, starp galvotājiem drošību garantiju līgumam Ukrainas valdība saskata ANO Drošības padomes dalībvalstis, tostarp Krieviju, ASV, Lielbritāniju, Ķīnu, Franciju, kā arī Turciju, Vāciju, Kanādu, Itāliju, Poliju un Izraēlu. Paredzēts, ka nākamais miera sarunu raunds notiks tiešsaistes formātā, 1. aprīlī.

Dalies ar šo ziņu