Krievijas vēstnieks Igaunijā apsveikumā raksta, ka Krievija neuzbruks kaimiņiem arī 2022. gadā

Ārvalstīs
Sargs.lv/ERR.ee
Igaunija
Foto: Krievijas vēstniecības ēka Tallinā. Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Krievija arī tuvākā gada laikā neplāno uzbrukt saviem kaimiņiem, tā aizejošais Krievijas vēstnieks Igaunijā Aleksandrs Petrovs raksta Ziemassvētku kartītē, kas adresēta Igaunijas parlamenta Ārlietu komitejas priekšsēdētājam Marko Mihkelsonam.

Ziemassvētku kartītē, uz kuras zeltītiem burtiem rakstīti arī sezonas apsveikumi krievu, igauņu un angļu valodā, līdzšinējais Krievijas vēstnieks Igaunijā raksta: “Mīļais Marko! Lūdzu, saņemiet manu sirsnīgo Jaunā gada un Ziemassvētku vēlējumu. Tāpat arī apstiprinājumu, ka Krievija negatavojas veikt nekādas agresīvas darbības pret saviem kaimiņiem arī 2022. gadā.”

Ar kartītes attēlu M. Mihkelsons dalījies arī sociālajā vietnē “Twitter”.

A. Petrovs Igaunijā strādā kopš 2015. gada, un savu Krievijas vēstnieka amatu atstās 2022. gada sākumā, kad viņu nomainīs jaunais Krievijas vēstnieks Igaunijā Vladimirs Lipajevs.

Jāpiebilst, ka kartīte sūtīta laikā, kad Krievija ir izvietojusi vairāk nekā 100 000 karavīru pie Ukrainas austrumu robežas, un ASV, tāpat kā citiem NATO sabiedrotajiem ir bažas, ka nākamajos mēnešos Krievija varētu īstenot militāru uzbrukumu Ukrainai.

Masveida militāro spēku savilkšana Ukrainas pierobežā jau izraisījusi spriedzi starp Krieviju un NATO, un pagājušajā nedēļā Krievija prezentēja Rietumiem savas prasības, kas faktiski ir ultimāts, ko NATO sabiedrotie negrasās izpildīt.

Dalies ar šo ziņu