Krievijā un Ukrainā vienlaikus noris plašas militārās mācības

Ārvalstīs
LETA/RFE/RL
Ukrainas armija
Foto: Foto: Ukrainas bruņotie spēki

Krievijā un Ukrainā vienlaikus noris plašas militārās mācības, informē šo valstu varasiestādes. Krievijas bruņotie spēki Dienvidu kara apgabalā sākuši plašus manevrus ar sauszemes karaspēka un Melnās jūras flotes piedalīšanos. Vienlaikus Ukrainā Ļvovas apgabalā sākušās Ukrainas, ASV un citu sabiedroto valstu kopīgās mācības "Rapid Trident-2021".

Krievijas mācībās iesaistīti aptuveni 10 000 karavīru un 800 bruņojuma un tehnikas vienību. Tās notiek Krievijas Rostovas apgabalā un Čečenijā, kā arī teritorijās, ko kaimiņvalstīs okupējusi Krievija - Ukrainas Krimā un Gruzijas Dienvidosetijā. Jūrā no bāzes punktiem Novorosijskā un Sevastopolē, okupētajā Krimā, devušies 20 kuģi.

Plānots, ka manevri ilgs līdz 26. septembrim, savukārt Ukrainas un ASV mācības "Rapid Trident-2021" turpināsies līdz 1. oktobrim.

Kā apliecināja Ukrainas Aizsardzības ministrija, tajās piedalīsies 6000 cilvēku.

Manevru rīkotājvalstu karavīriem pievienojušies arī Bulgārijas, Gruzijas, Itālijas, Kanādas, Lietuvas, Moldovas, Vācijas un citu valstu karavīri. Pavisam šajos manevros iesaistīti karavīru kontingenti no 15 valstīm. Mācību galvenais mērķis ir trenēt dažādu valstu karaspēku sadarbību un savietojamību.

Dalies ar šo ziņu