“Atlantic Resolve” ietvaros Polijā ieradīsies 70 ASV Konektikutas Nacionālās gvardes karavīri

Ārvalstīs
Sargs.lv/Stars and Stripes
Konektikutas Nacionālās gvardes karavīri
Foto: Foto: Connecticut National Guard/Flickr

Vairāk nekā 70 ASV Konektikutas Nacionālās gvardes karavīri devušies uz Poliju, lai piedalītos mācībās kopā ar Eiropas sabiedrotajiem operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros, vēsta ASV aizsardzības izdevums “Stars and Stripes”.

Aizvadītās nedēļas nogalē Hartfordas valsts arsenālā notika svinīgā pavadīšanas ceremonija Danberijā bāzētajai 142. medicīnas aprūpes vienībai, kas nākamajā gadā atbalstīs operāciju “Atlantic Resolve”, nodrošinot medicīnisko aprūpi.

“Iepriekšējie divi gadi 142. vienībai bijuši neticami aizņemti. Es nevaru novērtēt par zemu to, cik sarežģīta bijusi sagatavošanās izvietošanai Eiropā, jo paralēli mēs sniedzām atbalstu, cīnoties ar Koronavīrusu, kā arī atbalstījuši vietējos iedzīvotājus,” savā pieredzē pirms vienības nosūtīšanas uz Eiropu dalās Nacionālās gvardes ģenerāladjutants, ģenerālmajors Fransiss Evons.

Operācijas “ Atlantic Resolve” ietvaros ASV, kopš 2014. gada piedzīvotā Krievijas iebrukuma Ukrainā, Eiropas valstīs uz rotācijas pamata izvieto karavīrus un tehniku, lai tādējādi palielinātu sabiedroto gatavību iespējamām krīzes situācijām, uzlabotu savstarpējo savietojamību un sadarbību NATO sabiedroto vidū.

Šobrīd Eiropā izvietoti apmēram 7000 ASV karavīru.

Dalies ar šo ziņu