Ukrainas uzņēmums "Artem" saņēmis vērienīgu pasūtījumu gaiss-gaiss raķešu "R-27" ražošanai

Ārvalstīs
Sargs.lv/Defence Blog
R-27
Foto: Gaiss-gaiss raķete "R-27". Foto: Artem.ua

Kijevā bāzētais Ukrainas uzņēmums "Artem" saņēmis 200 miljonu ASV dolāru lielu pasūtījumu no kādas pagaidām vārdā nenosauktas Āzijas valsts par vidējās darbības gaiss-gaiss tipa raķešu "R-27" ražošanu, vēsta ziņu vietne "Defence Blog".

Uzņēmuma direktors Vladimirs Zimins paziņojumā norādījis, ka viņa pārstāvētais uzņēmums saņēmis avansa maksājumu 200 miljonu ASV dolāru vērtībā, lai sāktu izpildīt pēdējos 10-15 gados lielāko pasūtījumu.

"R-27" raķetes pasūtījis kāds pagaidām vārdā nenosaukts Āzijas pircējs, taču izskanējusi informācija, ka tā, iespējams, varētu būt Indija vai Indonēzija.

Vidējas darbības rādiusa gaiss-gaiss tipa raķetes "R-27" ir paredzētas ienaidnieka lidaparātu, tai skaitā dronu un citu spārnoto raķešu, pārtveršanai un iznīcināšanai tālākās un tuvās distancēs.

Raķete "R-27", kas pēc NATO standartiem pazīstama kā "AA-10 Alamo" ir gaiss-gaiss tipa raķete, ko sākotnēji radījis Krievijas birojs "Vympel", taču tā ražošana sākta 1986. gadā - to ražojis Krievijas militārais uzņēmums "Vympel" un arī Ukrainas uzņēmums "Artem".

Ar to iespējams aprīkot tādus ceturtās paaudzes iznīcinātājus kā "MiG-29", "MiG-31", "Su-27", "Su-30", "Su-33", "Su-34" un "Su-35".

Pašlaik šāda tipa raķetes ir vairāk nekā 25 pasaules valstu militārajā arsenālā.

Dalies ar šo ziņu