Igaunijas teritoriālajos ūdeņos bez atļaujas iebraucis Irānas karakuģis

Ārvalstīs
LETA/ERR
IRIS Sahand
Foto: Foto: Twitter/Iran GeoMil blog

Irānas karakuģis "Sahand" piektdien bez atļaujas iebraucis Igaunijas teritoriālajos ūdeņos un pametis tos pēc Igaunijas varasiestāžu norādījuma, sestdien pavēstīja Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta preses sekretāre Andra Jundasa.

"23. jūlija vakarā pēc pulksten desmitiem kuģis "Sahand", kas bija ceļā uz Sanktpēterburgu, iebrauca Igaunijas ūdeņos ziemeļrietumos no Osmusāres salas," Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai "ERR" apliecināja Jundasa.

Atbilstoši starptautiskajām jūras tiesībām kuģi var mierīgi šķērsot citas valsts teritoriālos ūdeņus, bet atbilstoši likumam par Igaunijas valsts robežu ārvalstu karakuģiem ir jāinformē Ārlietu ministrija par iebraukšanu ūdeņos vismaz 48 stundas iepriekš, skaidroja Jundasa. "Sahand" komanda to nav izdarījusi, viņa piebilda.

"Jūras apsardzes centrs deva "Sahand" norādījumu mainīt kursu un pamest teritoriālos ūdeņus, un pēc tam kuģis devās atpakaļ Igaunijas ekonomiskajā zonā," norādīja departamenta preses sekretāre.

Irānas jūras spēku peldošā bāze "Makran" 22. jūlijā caur Lielā Belta šaurumu iebrauca Baltijas jūrā, jo tai bija paredzēts 25.jūlijā piedalīties Krievijas flotes parādē Sanktpēterburgā. Bāzei sekoja arī Irānas fregate "Sahand".

Dalies ar šo ziņu