Izdevums: Čehijā pēc Krievijas diplomātu izraidīšanas izbeigusies "krievu troļļu" darbība internetā

Ārvalstīs
LETA/RFE/RL
Kiberdrošība
Foto: Foto: Pixabay.com

Čehijā šī gada aprīlī pirmajās dienās pēc 18 Krievijas vēstniecības darbinieku izraidīšanas Čehijas interneta segmentā faktiski izbeigusies tā dēvēto troļļu aktivitāte, kuri pauduši prokrieviskus viedokļus, vēsta izdevums "Seznam Zprávy", atsaucoties uz avotiem Čehijas specdienestos.

Krasu "krievu troļļu" aktivitāšu samazināšanos apstiprinājušas arī neatkarīgās organizācijas, kuras cīnās pret dezinformācijas izplatīšanu internetā.

Čehija aprīlī apsūdzēja Krievijas izlūkdienesta aģentus pirms sešiem gadiem notikušo sprādzienu sarīkošanā munīcijas noliktavā Vrbeticē. Apsūdzībām sekoja Krievijas diplomātu izraidīšana, kurus Čehijas varasiestādes raksturoja kā specdienestu darbiniekus.

Kā norāda "Seznam Zprávy", eksperti neizslēdz iespēju, ka "troļļu" darbību tieši vadījuši Krievijas vēstniecības darbinieki. Pretizlūkošanas dienesta pārstāvis pavēstīja, ka šāda versija tiek pārbaudīta.

Krievijas vēstniecība Prāgā paziņoja, ka tās darbinieki nekad nav nodarbojušies un nenodarbojas ar dezinformācijas izplatīšanu internetā. "Tas neietilpst Krievijas diplomātijas tradīcijās," norādīja vēstniecība.

Dalies ar šo ziņu