Kiberuzbrukumus pret Poliju izmeklēs arī NATO

Ārvalstīs
Sargs.lv/Polish Press Agency
Kiberuzbrukums
Foto: Foto: Pixabay.com

NATO augstākās institūcijas palīdzēs Polijai izmeklēt nesenos kiberuzbrukumus, kas vērsti pret Polijas politiķiem, ziņo “Polish Press Agency”.

Ziemeļatlantijas padome, kas ir NATO galvenā lēmējinstitūcija, nodarbosies ar šo jautājumu, aģentūrai apgalvojis anonīms avots alianses štābā.

“Eksperti no Polijas un NATO sazinās, kad runa ir par kiberuzbrukumiem Polijai,” sacīja avots, piebilstot, ka NATO augstākās institūcijas šo jautājumu apspriedīs jau šonedēļ.

“Šis [kiberuzbrukums] atbilst tam, ko parasti dara Krievija,” norādīja avots. “Ik pa laikam NATO dalībvalstis ziņo par hakeru uzbrukumiem varasiestādēm un politiķiem.”

Aizvadītajā nedēļā Polijas vicepremjers un valdošās partijas līderis Jaroslavs Kačiņskis paziņoja, ka nesenie e-pasta uzlaušanas uzbrukumi pret Polijas politiķiem radušies Krievijas teritorijā, citējot Polijas un tās sabiedroto specdienestus.

Tāpat piektdien Polija informēja NATO dalībvalstis par nesenajiem uzbrukumiem, kā arī nodeva informāciju citām ES dalībvalstīm, Eiropas Komisijai un Eiropadomei, kā arī ASV, Kanādas un Lielbritānijas vēstniekiem.

Uzbrukumus piedzīvojuši vairāki politiķi, tostarp Polijas premjerministra štāba priekšnieks un viņa sieva, kā arī valdošās partijas vadītāja vietnieks.

Polijas izlūkošanas dienesta pārstāvis Staņislavs Jarins ceturtdien “Polish Press Agency” sacīja, ka Polija ir pakļauta pastāvīgai Krievijas “informācijas agresijai”.

Dalies ar šo ziņu