ASV speciālo operāciju spēki Igaunijā darbojas augstākā līmenī nekā jebkad agrāk

Ārvalstīs
Sargs.lv/ ERR.ee
ASV Speciālo operāciju spēku karavīri Igaunijā
Foto: Foto: Igaunijas Aizsardzības spēku ģenerālštābs

Jau vairākus mēnešus ASV armijas speciālo uzdevumu spēki Igaunijā ir pārstāvēti augstākā līmenī nekā jebkad agrāk, kas ietver spēku paplašinātu klātbūtni, vēsta Igaunijas raidsabiedrība “ERR.ee”.

Vēl nesen Igaunijā atradās tikai ASV speciālo operāciju spēku taktiskās vienības ar šaurāku darbības jomu. Tagad aktīva sadarbība tiek veidota arī apmācību plānošanā un sagatavošanā.

“Personāla skaitam nav ārkārtīgi liela nozīme kā tas, kas papildina šos spēkus. Šis kontingents nodrošina ne tikai mugursomas ar granātām, bet arī “Tomahawk” spārnotās raķetes, ” sacīja Igaunijas Aizsardzības spēku Īpašo operāciju pavēlniecības komandieris pulkvežleitnants Margus Kūls (Margus Kuul).

“ASV īpašie spēki šeit ienes tik lielu uguns spēku, ka viņi var burtiski bombardēt agresorus. Neviens brigādes līmeņa sastāvs to nedara, tomēr šis kontingents uz to ir spējīgs. Viņiem ir līdzekļi, lai šeit ļoti ātri ierastos konflikta situācijas gadījumā,” sacīja M. Kūls.

Vecākie virsnieki no ASV speciālo uzdevumu kontingenta izvietoti Igaunijas Aizsardzības spēku galvenajā štābā, kas nozīmē, ka viņi šobrīd padziļināti iepazīst Igaunijas specifiku.

Dalies ar šo ziņu