Igaunijas aizsardzības ministrs Briselē: ES jābūt vienotākai attiecībā uz Krieviju

Ārvalstīs
Sargs.lv/ERR.ee/The Baltic Times
Foto: Sander Ilvest/Postimees Grupp/Scanpix Baltics
Foto: Foto: Sander Ilvest/Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Igaunijas aizsardzības ministrs Kalle Lānets (Kalle Laanet) 6. maijā notikušajā ES aizsardzības ministru sanāksmē apsprieda drošības situāciju reģionā, kā arī pievērsa uzmanību ES ilgtermiņa drošības un aizsardzības politikas plāniem.

Tikšanās sākās ar aktuāliem drošības situācijas jautājumiem, tika pārrunāta arī Krievijas agresija pret Ukrainu. Ministrs aicināja Eiropas Savienības dalībvalstis ieņemt vienotāku nostāju attiecībā uz Krieviju, ņemot piemēru no NATO paustās nostājas.

Uzstājoties ES aizsardzības ministru sanāksmē Briselē, ministrs sacīja: “Patlaban gan NATO ģenerālsekretārs, gan ES dalībvalstis pauž ļoti līdzīgu viedokli, ka Krievija ir sevi parādījusi kā lielāko draudu, ņemot vērā pēdējā laika agresīvo rīcību.”

“ES dalībvalstīm savos vēstījumos jābūt vienotākām, šiem vēstījumiem jābūt skaidriem un nepārprotamiem. Diemžēl Eiropa nav bijusi pietiekami vienota, tomēr mēs šo esam ņēmuši vērā un uzsvēruši, ka šāda vienotība ir nepieciešama,” Kalle Lānets sacīja Igaunijas ziņu raidījumam “Aktuaalne kaamera”.

Tāpat Lānets sacīja, ka Igaunija turpinās ļoti cieši uzraudzīt Krievijas militārās aktivitātes.

ES aizsardzības ministri apsprieda Ukrainu-Krievijas nesenā karaspēka koncentrēšana pie tās robežām bijusi viena no pēdējā laika satraucošākajām situācijām, demonstrējot attiecību pasliktināšanos starp Krieviju un Rietumiem. Tāpat apspriesta tika arī ilgāka termiņa aizsardzības politika nākamajai desmitgadei, ziņo raidījums “Aktuaalne kaamera”.

Dalies ar šo ziņu