ASV armija apvieno Eiropas un Āfrikas spēku pavēlniecības

Ārvalstīs
Sargs.lv/Defense News
ASV
Foto: Foto: Markus Rauhenbergers/ASV armija Eiropā

ASV armija oficiāli paziņojusi par Eiropas spēku un Āfrikas spēku pavēlniecību apvienošanu, līdz ar to jaunais formējums tagad tiks saukts par ASV Eiropas un Āfrikas spēku pavēlniecību (USAREUR-AF). Visas ASV armijas vienības, kuras līdz šim darbojās Āfrikas spēku pavēlniecībā tiek pārceltas un apvienoto pavēlniecību.

ASV armijas paziņojumā teikts, ka konsolidētās pavēlniecības komandieris būs ģenerālis Kristofers Kavoli (Christopher Cavoli), kurš iepriekš bijis ASV Armijas Eiropā komandieris, bet nupat ieguvis nākamo dienesta pakāpi.

Image
Kristofers Kavoli
Foto: Foto: ASV armija
Foto: ASV armija

ASV armijas Āfrikas/Dienvideiropas reaģēšanas spēki tagad tiek pārveidoti par ASV armijas Dienvideiropas spēkiem Āfrikā (SETAF-AF), un šo spēku komandieris, kā arī jaunizveidotās ASV Eiropas un Āfrikas spēku pavēlniecības komandiera vietnieks būs ģenerālmajors Endrjū Rolings (Andrew Rohling).

“Šī konsolidācija uzlabos globālo un reģionālo gatavību atbalstīt valsts aizsardzības stratēģiju. Jaunā struktūra palielinās komandu un vadības efektivitāti, elastību un spēju veikt plaša mēroga operācijas dažādās jomās,” paziņojumā sacīja ASV armijas sekretārs Raiens Makkartijs (Ryan McCarthy), piebilstot, ka tāpat tiks racionalizēta štāba spēja izpildīt funkcijas un uzlabot globālos un reģionālos reaģēšanas pasākumus ārkārtas situācijās.

Kā vēl viens abu pavēlniecību apvienošanas ieguvums tiek minēts fakts, ka tās štābs var koncentrēties uz stratēģiska līmeņa uzdevumiem. SETAF-AF un nesen Eiropā aktivizētais ASV armijas 5. korpuss (V Corps) koncentrēsies uz gatavību un savietojamību ar sabiedrotajiem un partneriem operatīvajā un taktiskajā līmenī, teikts paziņojumā. 5. korpuss būs neatņemams elements operāciju plānošanā un sinhronizācijā Eiropā, savukārt SETAF-AF būs atbildīgs par ASV armijas operācijām Āfrikā un Itālijā.

ASV armijas Eiropā štābs atrodas Vīsbādenē, Vācijā, bet ASV armijas Āfrikā štābs - Vičencā, Itālijā. Pamatojoties uz ASV armijas paziņojumu, pagaidām gan nav skaidrs, vai štābā notiks arī fiziskas izmaiņas.

Dalies ar šo ziņu