Lietuvas aizsardzības ministrs aicina ASV izvietot pastāvīgus spēkus valsts teritorijā

Ārvalstīs
Sargs.lv/BNS/LRT.lt
Karoblis
Foto: Foto: E.Blaževič/LRT

Lietuvas aizsardzības ministrs Raimundas Karoblis, viesojoties darba vizītē ASV, aicināja šīs valsts Aizsardzības sekretāru Kristoferu Milleru izvietot pastāvīgu ASV bruņoto spēku kontingentu Lietuvas teritorijā, vēsta aģentūra BNS.

“Mēs gribētu, lai ASV apsvērtu iespēju Lietuvā izvietot pastāvīgu karaspēka klātbūtni Lietuvā. Tālab mēs jau šobrīd investējam aizsardzības infrastruktūrā, laicīgi radot visus nepieciešamos priekšnoteikumus iespējamajai karavīru uzņemšanai," uzsvēra R. Karoblis, tiekoties ar pašreizējo ASV aizsardzības sekretāru K. Milleru.

Nesen Lietuva uzņēma otro ASV spēku rotācijas bataljonu. Saskaņā ar ASV un Lietuvas valdības pārstāvju teikto, šī karaspēka izvietošana bija iepriekš plānota un nekādā gadījumā nav saistīta ar saspringto iekšpolitisko situāciju Baltkrievijā.

Lietuvas aizsardzības ministrs vizītē Vašingtonā ieradās, lai parakstītu ASV un Lietuvas līgumu par helikopteru “Black Hawk” iegādi. Vizītes laikā viņš tikās ar augsta līmeņa ASV Aizsardzības departamenta, kongresa un bruņoto spēku amatpersonām.

Dalies ar šo ziņu