Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns asarām acīs atvainojas tautai par ekonomiskajām neveiksmēm

Ārvalstīs
Sargs.lv/Independent
Foto
Foto: Foto: ekrānšāviņš no videoieraksta

Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns asarām acīs uzrunājis Ziemeļkorejas sabiedrību, atvainojoties par viņa vadītās valsts problēmām un nespēju “atbrīvot cilvēkus no viņu dzīves grūtībām” Eksperti spriež, ka tas ir vēl viens pierādījums aizvien augošajām režīma problēmām.

36 gadus vecais Ziemeļkorejas l’dieris uzrunu teicis Phenjanā notikušās militārās parades par godu Ziemeļkorejas Komunistiskās partijas 75 gadadienai laikā. Ziemeļkorejas dktators uzsvēra – cilvēku man dāvā uzticību tik augstu kā debesis un tik dziļu kā jūru, taču viņam nav izdevies to atmaksāt. Mani pūliņi nav bijuši pietiekami, lai būtu iespējams atbrīvot cilvēkus no viņu dzīves grūtībām.

Runas vidū Kims Čenuns noņēma brilles un noslaucīja asaras – šo žestu analītiķi vērtē kā vēl vienu pierādījumu augošajam spiedienam Ziemeļkorejā un augošajai varas krīzei komunistiskajā valstī. Kims Čenuns uzsvēris trīs pēdējā laika grūtības, kas kavē Ziemeļkorejas attīstību – Covid-19 pandēmiju, starptautiskās sankcijas un dabas katastrofas- lietojot tādas frāzes kā “nopietni izaicinājumi”, “neskaitāmi pārbaudījumi” un “iepriekš nepieredzētas katastrofas”

Neskatoties uz runā atainotajām ekonomiskajām grūtībām, parādē tomēr bija redzamas jaunas ieroču sistēmas, tai skaitā jauna, vēl lielāka starpkontinentālā ballistiskā raķete un ballistiskā raķete, kas palaižama no zemūdenes. Eksperti pagaidām vēl šaubās, vai parādītās jaunās ieroču sistēmas nav tikai maketi, taču jebkurā gadījumā tas ir vēl viens žests režīma gatavībai turpināt militarizāciju.

Dalies ar šo ziņu