ASV Gaisa spēku konvertoplāni “CV-22 Osprey” veic zemus pārlidojumus virs Kijevas

Ārvalstīs
Sargs.lv/Defence Blog
CV-22
Foto: Foto: Reuters/Scanpix

23. septembrī militāro mācību “Fiction Urchin” laikā divi ASV Gaisa spēku 352. Speciālo operāciju eskadriļas konvertoplāni “CV-22 Osprey”  pirmo reizi veikuši pārlidojumus nelielā augstumā virs Ukrainas galvaspilsētas Kijevas. ASV Gaisa spēku Speciālo operāciju pavēlniecības sastāvā esošā 352. eskadriļa šobrīd izvietota Ukrainā, tādējādi demonstrējot klātbūtni Melnās jūras reģionā un atbalstot Ukrainas Speciālo operāciju spēkus, vēsta ziņu vietne "Defence-blog.com".

 

ASV Gaisa spēku 352. Speciālo operāciju eskadriļas gaisa kuģi “CV-22 Osprey”  mācību “Fiction Urchin” laikā trenēja savietojamību ar Ukrainas Speciālo uzdevumu bataljonu, tai skaitā arī veica degvielas uzpildi gaisā no “MC-130J” gaisa kuģa un trošu sistēmas izmantošanas pillnveidi.

Konvertoplāns “CV-22 Osprey” tiek izmantots speciālo operāciju spēku nogādāšanai lielā attālumā, kā arī vienības apgādes operāciju veikšanai visos laika apstākļos. Tā priekšrocība ir ātrums un darbības rādiuss, vienlaikus saglabājot arī helikoptera īpašības. Taktiskā līmenī šādu lidaparātu esamība ļauj paplašināt manevra areālu.

Image
CV-22 Osprey
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Līdz ar to “CV-22” savā ziņā ir “divi vienā” lidaparāts, jo spēj veikt uzdevumus, kas pa spēkam gan lidaparātiem ar fiksētiem, gan rotējošiem spārniem.

Dalies ar šo ziņu